В Испания задържаха българин за експлоатация на сънародници

българин замесен

В Испания задържаха българин за експлоатация на сънародници. Полицейската операция, наречена „София“ е била извършена в сътрудничество с Инспекцията по труда и Социалните грижи на град Албасете, област Кастия ла Манча.

Всичко започва на 25 януари 2023 г. когато служители на Националната полиция се натъкнали на четирима българи, които се скитали по улиците на Албасете в търсене на помощ, тъй като техен сънародник им бил отнел личните документи, а те били избягали от апартамент, в който са били настанени и живеели при много лоши условия.

Нашенецът търсил в България желаещи да работят на полето в Испания. Когато хората пристигнали в Албасете разбрали, че условията са съвсем други от тези, които им били обещани: работело се без трудов договор, плащането било по- ниско от обещаното, за квартира трябвало да плащат по 170€, а при всеки опит за протест те били заплашвани.

Българинът е задържан по обвинение в нарушаване правата на работещите и сериозни заплахи към тях, а на потърпевшите им е оказана необходимата помощ и им е предоставено временно жилище.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte

Над 27 хил. емигранти в Испания са се завърнали в България

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*