Испания: все повече хора излизат по пижама на улицата

по пижама на улицата

Тенденцията да се излиза по пижама на улицата завладява все повече градове в Испания. Ако до преди няколко години не ни правеше впечатление да видим комшия да си изхвърля боклука или да е слязъл да си купи цигари от близкия бар по пижама, то в днешни дни има хора, които така ходят на разходка или на кафе с приятели.

Идеята се разпространява и в социалните мрежи, където много инфлуенсъри се разхождат, облечени в пижама, обути в домашни чехли, с прясно измито лице и коса, прибрана на кок. А големите текстилни компании всеки сезон пускат нова колекция за домашни дрехи.

Заради тази тенденция на някои места в Испания започнаха да се налагат и забрани за достъп до публични места. През миналата година общината в градчето Dos Hermanas в провинция Sevilla е поставила на вратата на приемната надпис: „Гражданите, които дойдат по пижама или халат няма да бъдат обслужвани“. В кафенето Los Monaguillos в град Málaga също предупреждават, че клиенти в такъв външен вид няма да бъдат обслужвани от съображения за хигиена и уважение към останалите.

Според експертите по протокол и социален етикет тази тенденция не е мода, а отражение на безразличието. Това е страничен ефект от пандемията, която насърчи работата от вкъщи, където няма значение как сме облечени и как изглеждаме.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte

Испания: отпадат маските в обществения транспорт, но остават на други места

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*