Българин замесен в тормоз над работниците в испанска фирма

българин замесен

Българин замесен в тормоз и принудително задържане на работниците в испанска фирма. Полицаи са задържали управителите на фирмата- българин и румънец.

Фирмата със седалище в град Суека, област Валенсия, се е занимавала с изработването на дървени къщи. Един от работниците подал сигнал в полицията за малтретиране, незаконно задържане и заключване в работните помещения.

Пристигналите на място на 9 март 2023 г. полицейски служители открили двамата управители на фирмата заедно с още десет работника с белгийска, българска, румънска и испанска националност. Единият от тях се чувствал зле следствие на побой.

Предизвикана била и проверка от Социалното осигуряване (Seguridad Social). Пристигналите на място инспектори установили, че някои от служителите на фирмата са работили без трудови договори.

42- годишният българин и 39- годишният румънец са задържани и им е повдигнато обвинение за нанасяне на телени повреди и незаконно задържане. Материалите по делото са предадени на Съд от първа инстанция Nº 2 в град Суека.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte

В Испания задържаха българин за експлоатация на сънародници

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*