В Испания издирват 16- годишен българин (видео)

16- годишен българин

Девети ден в Испания издирват 16- годишен българин, изчезнал след инцидент с лодка в най- голямата в Европа лагуна Ла Манга дел Мар Менор, близо до Лос Алкасерес, Мурсия.

Според версията, по която работи полицията късно през нощта на 4 срещу 5 януари 2024 г. Ивайло Петров и още две момчета на 17 и 22 години откраднали надуваема лодка и влезли във лагуната. В един момент българинът станал да си запали цигара, лодката се разлюляла, той загубил равновесие и паднал зад борда, а лодката започнала да се пълни с вода. Другите двама също паднали във водата, но успели с плуване да се доберат до брега и да потърсят помощ.

Сигнала за бедстващи в района е бил подаден в 2:34 часа на 5 януари 2024 г. Веднага два спасителни кораба- на Salvamiento Marítimo и на Червения кръст започнали издирването. Няколко часа по- късно се включва и хеликоптер с термични детектори за проследяване на водата, две лодки на военно- въздушната академия Сан Хавиер и морски спасителен самолет.

Вече 9- ти ден продължава издирването без резултат. Показанията на другите две момчета се различават и даже на места си противоречат. В телефонен разговор с майката на българина едното от момчетата е казало няколко версии: че тримата били откраднали лодката, за да се разходят и да изпушат по някоя цигара; че я откраднали, за да ловят риба или да се разходят до близкия остров и даже, за да доставят с нея дрога.

Вчера, петък 12 януари в предаването Espejo Público на телевизия Antena 3 майката на издирваното момче Миглена Петрова се обърна на български език към сина си да се върне у дома, защото всички вкъщи го обичат. И продължавайки на български призова, ако някой го държи на сила да го пусне, за да се прибере.

Цялото интервю можете да видите ТУК

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte<

Испанската полиция откри фалшив зехтин, ето кои са марките

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*