Българска държавна делегация посети пристанището във Валенсия

пристанището във Валенсия

Българска държавна делегация посети пристанището във Валенсия с цел да се проучат нови бизнес възможности. На 19 октомври българската група, ръководена от заместник- министъра на икономиката и индустрията Николай Павлов се е срещнала с Франциско Санчес- генерален директор на пристанище Валенсия, Кристина Родригес- ръководител на отдела за продажби и клиенти и с представителя на фондация “Valenciaport” Ева Перес.

На срещата е било показано как функционират пристанищата във Валенсия, Сагунто и Гандия, проектите за нови инфраструктури, които пристанището във Валенсия разработва, както и текущите екологични проекти, насочени към постигането на целта- 0 вредни емиции.

През 2022 година през пристанището във Валенсия са преминали 113 973 тона товари от и за България, които са акостирали на пристанищата във Варна и Бургас (съответно 82 330 тона и 31 643 тона). От този стокообмен 17% или са внесени стоки в Испания, 37,5% са изнесени за България, а останалите са претоварване.

В българската делегация също така са участвали генералният консул на Р. България във Валенсия Надя Кръстева, икономическият и търговски съветник в посолството ни в Мадрид Мария Янчева и Николай Харизанов от Генералното консулство във Валенсия.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte.

1000 овце и 200 кози ще преминат утре през центъра на Мадрид (видео)

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*