Английските младежи обвинявят възрастните си сънародници за BREXIT

По-голямата част от английските младежи са объркани, ядосани и дори озадачени от решението на Великобритания да напусне ЕС, пише весник „La Vanguardia“, цитирайки заключението от проучване, извършено от London School of Economics, направено по поръчка на една от парламентарните групи.

По-възрастните англичани гласуваха масово на референдума през юни 2016 г. за излизане на страната от ЕС и сега младежите ги упрекват за това. Проучването подчертава, че английските младежи не са очаквали такава развръзка.
В него са участвали 3 200 младежи от различни райони на Обединеното кралство. Много от тях са притеснени от негативното влияние, което ще окаже BREXIT върху различните етнически общности. Вече се забелязва засилване на дискриминацията и расизма, които, по всичко личи, че ще се задълбочават. С напускането на ЕС вероятно ще дойде краят на толерантния и мултикултурен облик на Великобритания, с който страната се гордееше и бе една от първите сред останалите държави, членки на ЕС.

От парламентарната група, поръчали проучването, се надяват то да послужи като катализатор и правителството да започне да се вслушва в народа, а не да взима едностранно всички решения, както до сега. На фона на всичко това все повече се чуват призиви за свикване на нов референдум, чиито резултати могат да обърнат посоката на 180º.

След 44 години в ЕС Великобритания активира BREXIT

Moody’s понижи кредитния рейтинг на Великобритания

Be the first to comment

Вашият коментар