Арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Западна Европа

Турски полицаи арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Франция и Италия. Сергей М. се оказва, че е бил ключовата фигура в канала, по който луксозните возила са стигали до територии, контролирани от „Ислямска държава“.

Заедно с българина са задържани са и още двама души: украинецът Александър Г. и молдовският гражданин Мансел Л. Криминалистите в Истанбул са знаели за организирания трафик на автомобили от преди 2 години , когато е арестуван посредник, признал за връзките си с престъпната международна група.

На 21 септември т.г. тримата са пристигнали в Истанбул и повече от седмица са следени от екипите на бюрото за кражби на автомобили. Открити са в хотел в района на Аксарай при опит за сделка с луксозна кола.

Според полицията, групата е крадяла луксозни коли, след което документите са фалшифицирани, а софтуерът им и номерата на шаситата са се сменяли в България с други такива, на коли от същата марка. По-късно возилата са се прекарвали през българо-турската граница за Истанбул, където са се продавали на купувачи от Близкия изток.

От полицията съобщиха, че този път са внесени 5 автомобила. Колите и тримата търговци са задържани в дирекцията по сигурността. Иззетите автомобили ще бъдат предадени първо на митническите власти, а после и на собствениците им в Италия и Франция.

Операцията по издирването на другите членове на международната група продължава.

Репортери в Истанбул твърдят, че по тази схема терористичната организация ИДИЛ е получила от различни престъпни групи, занимаващи се с кражби на автомобили, стотици возила от висок клас от европейски страни, пише 24rodopi.com. Заловената група в Истанбул е само част от тази мащабна схема, която действа на Балканите, както и в някои бивши съветски републики, твърдят истанбулски журналисти.

Две българки са арестувани за тероризъм в Турция

Турция откри 14 километровия тунел под протока „Босфор”

ЛЮБОПИТНО

Испанска бира влезе в „Топ-100” на планетата

25/02/2017 WORLD BG

Има толкова видове бира колкото са вкусовете на хората по света. Някои я предпочитат мека и лека, други- по-силна, а някои се увличат и по черното пиво. Почти винаги, обаче, ни се приисква една хубава, Последни

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания е лидер в класацията за най-бързо намаляваща безработица в ЕС

04/07/2017 WORLD BG

Испания е лидер в класацията за най-бързо намаляваща безработица в ЕС на годишна база. Това показва статистиката за изминалия месец май, през който процента на трудово незаетите лица е паднал до 17,7%, докато през същият Последни

българите в Испания
ЛЮБОПИТНО

Емигрант, имигрант, мигрант или бежанец

22/11/2016 WORLD BG

Емигрант, имигрант, мигрант или бежанец…много от нас не знаят как да употребяват правилно тези наименования. Три от тях са сходни по звучене, но различни по значение и често се употребяват неправилно, водейки до недоразумения. Емигрант Последни

Leave a Reply