Арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Западна Европа

Турски полицаи арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Франция и Италия. Сергей М. се оказва, че е бил ключовата фигура в канала, по който луксозните возила са стигали до територии, контролирани от „Ислямска държава“.

Заедно с българина са задържани са и още двама души: украинецът Александър Г. и молдовският гражданин Мансел Л. Криминалистите в Истанбул са знаели за организирания трафик на автомобили от преди 2 години , когато е арестуван посредник, признал за връзките си с престъпната международна група.

На 21 септември т.г. тримата са пристигнали в Истанбул и повече от седмица са следени от екипите на бюрото за кражби на автомобили. Открити са в хотел в района на Аксарай при опит за сделка с луксозна кола.

Според полицията, групата е крадяла луксозни коли, след което документите са фалшифицирани, а софтуерът им и номерата на шаситата са се сменяли в България с други такива, на коли от същата марка. По-късно возилата са се прекарвали през българо-турската граница за Истанбул, където са се продавали на купувачи от Близкия изток.

От полицията съобщиха, че този път са внесени 5 автомобила. Колите и тримата търговци са задържани в дирекцията по сигурността. Иззетите автомобили ще бъдат предадени първо на митническите власти, а после и на собствениците им в Италия и Франция.

Операцията по издирването на другите членове на международната група продължава.

Репортери в Истанбул твърдят, че по тази схема терористичната организация ИДИЛ е получила от различни престъпни групи, занимаващи се с кражби на автомобили, стотици возила от висок клас от европейски страни, пише 24rodopi.com. Заловената група в Истанбул е само част от тази мащабна схема, която действа на Балканите, както и в някои бивши съветски републики, твърдят истанбулски журналисти.

Две българки са арестувани за тероризъм в Турция

Турция откри 14 километровия тунел под протока „Босфор”

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанските власти продължават разследването на престъпна групировка за рекет с българско участие

12/03/2017 WORLD BG

В Испания продължава разследването на организирана престъпна група, състояща се от 16 души, които чрез заплахи и прилагане на груба сила са изнудвали и събирали пари от длъжници. Клиентите на тази групировка са били около Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха

08/12/2017 WORLD BG

Българка радва испанците с майсторски сувенири и играчки за новогодишната елха. Това са ръчно плетени на една игла ангели и новогодишни звезди за украса на коледната елха и могат да се намерят в Палма де Последни

НАЧАЛО

Руски самолет с 92 души на борда се е разбил в „Черно море”: няма оцелели

25/12/2016 WORLD BG

Тази нощ руски самолет, пътуващ от от Москва към военната база Jmeimim в Сирия е паднал в „Черно море”. На борда са пътували 64 члена на официалния армейски хор на Русия, военни и група руски Последни

Be the first to comment

Вашият коментар