Арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Западна Европа

Турски полицаи арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Франция и Италия. Сергей М. се оказва, че е бил ключовата фигура в канала, по който луксозните возила са стигали до територии, контролирани от „Ислямска държава“.

Заедно с българина са задържани са и още двама души: украинецът Александър Г. и молдовският гражданин Мансел Л. Криминалистите в Истанбул са знаели за организирания трафик на автомобили от преди 2 години , когато е арестуван посредник, признал за връзките си с престъпната международна група.

На 21 септември т.г. тримата са пристигнали в Истанбул и повече от седмица са следени от екипите на бюрото за кражби на автомобили. Открити са в хотел в района на Аксарай при опит за сделка с луксозна кола.

Според полицията, групата е крадяла луксозни коли, след което документите са фалшифицирани, а софтуерът им и номерата на шаситата са се сменяли в България с други такива, на коли от същата марка. По-късно возилата са се прекарвали през българо-турската граница за Истанбул, където са се продавали на купувачи от Близкия изток.

От полицията съобщиха, че този път са внесени 5 автомобила. Колите и тримата търговци са задържани в дирекцията по сигурността. Иззетите автомобили ще бъдат предадени първо на митническите власти, а после и на собствениците им в Италия и Франция.

Операцията по издирването на другите членове на международната група продължава.

Репортери в Истанбул твърдят, че по тази схема терористичната организация ИДИЛ е получила от различни престъпни групи, занимаващи се с кражби на автомобили, стотици возила от висок клас от европейски страни, пише 24rodopi.com. Заловената група в Истанбул е само част от тази мащабна схема, която действа на Балканите, както и в някои бивши съветски републики, твърдят истанбулски журналисти.

Две българки са арестувани за тероризъм в Турция

Турция откри 14 километровия тунел под протока „Босфор”

БЪЛГАРИЯ

Измамница във Фейсбук събира парични дарения за трагедията в Хитрино, давайки частната си банкова сметка

14/12/2016 WORLD BG

Група във Facebook събира пари уж за пострадалите в селото, съобщава „Нова телевизия“. Измама на гърба на хората. Група във Facebook събира пари уж за пострадалите в Хитрино. Оказва се обаче, че парите постъпват по Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Забраниха къпането на плажа във Валенсия заради появата на двуметрова акула

07/06/2017 WORLD BG

Днес по обяд El Cabanyal- плажа във Валенсия беше набързо обезлюден и затворен. Причината е появата на голяма акула съвсем близо до крайбрежието. Специалисти от намиращия се наблизо аквариум в L’ Oceanografic с помощта на Последни

No Picture
НАЧАЛО

FIAT започва да продава автомобили чрез интернет платформата Amazon

24/11/2016 WORLD BG

От автомобилния гигант Fiat Chrysler (FCA) съобщиха, че е подписано търговско споразумение за продажбата на някои модели на марката Fiat чрез платформата за електронна търговия на САЩ Amazon. „С Amazon отваряме прозорец към нов хоризонт, Последни

Leave a Reply