Арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Западна Европа

Турски полицаи арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Франция и Италия. Сергей М. се оказва, че е бил ключовата фигура в канала, по който луксозните возила са стигали до територии, контролирани от „Ислямска държава“.

Заедно с българина са задържани са и още двама души: украинецът Александър Г. и молдовският гражданин Мансел Л. Криминалистите в Истанбул са знаели за организирания трафик на автомобили от преди 2 години , когато е арестуван посредник, признал за връзките си с престъпната международна група.

На 21 септември т.г. тримата са пристигнали в Истанбул и повече от седмица са следени от екипите на бюрото за кражби на автомобили. Открити са в хотел в района на Аксарай при опит за сделка с луксозна кола.

Според полицията, групата е крадяла луксозни коли, след което документите са фалшифицирани, а софтуерът им и номерата на шаситата са се сменяли в България с други такива, на коли от същата марка. По-късно возилата са се прекарвали през българо-турската граница за Истанбул, където са се продавали на купувачи от Близкия изток.

От полицията съобщиха, че този път са внесени 5 автомобила. Колите и тримата търговци са задържани в дирекцията по сигурността. Иззетите автомобили ще бъдат предадени първо на митническите власти, а после и на собствениците им в Италия и Франция.

Операцията по издирването на другите членове на международната група продължава.

Репортери в Истанбул твърдят, че по тази схема терористичната организация ИДИЛ е получила от различни престъпни групи, занимаващи се с кражби на автомобили, стотици возила от висок клас от европейски страни, пише 24rodopi.com. Заловената група в Истанбул е само част от тази мащабна схема, която действа на Балканите, както и в някои бивши съветски републики, твърдят истанбулски журналисти.

Две българки са арестувани за тероризъм в Турция

Турция откри 14 километровия тунел под протока „Босфор”

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Конституционният съд на Испания отмени провеждането на референдума за независимост на Каталуния

09/09/2017 WORLD BG

Конституционният съд на Испания отмени провеждането на референдума за независимост на Каталуния, след като днес публикува решението си в „Държавен вестник” (BOE). Вчера съдебният състав трябваше да се произнесе относно законността на гласувания на 7 Последни

компютърна система
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската полиция въвежда компютърна система, която открива престъпленията преди те да са извършени

08/01/2017 WORLD BG

Тази компютърна система вече е представена на полицията в Rivas-Vaciamadrid. Това е софтуеър, който е в състояние да анализира и прогнозира кога и къде ще се случат престъпления, инциденти, аварии и нарушения. Компютърната програма ще Последни

Трима българи
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Заловиха 4 българи, експлоатирали 33 свои сънародници в Испания

02/11/2016 WORLD BG

Испанската преса съобщава, че Гражданската гвардия е задържала банда български граждани, принуждавали свои сънародници да работят безплатно. При операцията полицията е освободила 33 жертви в два града от областта Кастилия и Леон. В днешното изявление Последни

Leave a Reply