Полските власти aрестуваха бившия посланик на България в САЩ

Бившият посланик на България в САЩ Елена Бориславова Поптодорова е била задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи местното радио RMF.

По подадената информация, стойността на откраднатите продукти е около 400 долара (около 1600 злоти). Елена Поптодорова има дипломатически паспорт и е отказала всякаква помощ от българското посолство във Варшава.

Българското посолство във Варшава отказа да коментира случая с Поптодорова и е препратило агенция БГНЕС за информация към пресцентъра на МВнР.

От там пък заявиха, че все още не разполагат с информация и случая се проверява.

През декември Поптодорова съобщи, че заминава за Варшава, където ще работи срещу насилието и за интеграцията на мигрантите.

На 27 февруари американският Government Properties Income Trust, намиращ се в Нютън, щата Масачузетс съобщи, че Елена Поптодорова вече е член на борда на тръста. Тя остане на тази длъжност до 2018 г., когато е събранието на акционерите.

Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Тя е дипломат от кариерата. Оглавявала е няколко дирекции в МВнР.

Преди промените от 1989 г. тя е личен преводач на Тодор Живков.

След първите свободни избори през 1990 г. Елена Поптодорова е избрана за депутат в 7 ВНС от БСП и членува в Комисиите по външна политика, национална сигурност и медиите. Тя е преизбирана за народен представител в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България.

Поптодорова участва активно в създаването на външната политика на Република България през последните десетилетия.

Елена Поптодорова разказа своята версия за случилото се на летището във Варшава

Новият български посланик в Мадрид връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (видео)

Застреляха руския посланик в Турция

Испанският посланик в България беше награден с орден „Стара планина“ от президента Росен Плевнелиев

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Класация на операторите в Испания, според бързината на предлагания интернет

18/05/2017 WORLD BG

Операторите в Испания или доставчиците на телекомуникационни услуги са компании, които предоставят на своите клиенти достъп до интернет. Те се свързват своите потребители чрез използване на различни видове технологии. В Испания най-известните доставчици са три: Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

За българите в чужбина: български лични документи по електронен път

19/07/2018 WORLD BG

Български лични документи могат да се подават по електронен път чрез системата на МВнР. През системата за ЕУ на МВнР български граждани, които живеят извън пределите на Република България и искат да подновят личните си Последни

БЪЛГАРИЯ

Wizz Air започва да лети от Варна до шест европейски града

23/07/2017 WORLD BG

Wizz Air започва да лети от Варна до шест европейски града и Тел Авив в Израел. Това става възможно благодарение на новооткритата база на компанията в морската ни столица, в която са вложени 99 млн. Последни

Be the first to comment

Вашият коментар