Полските власти aрестуваха бившия посланик на България в САЩ

Бившият посланик на България в САЩ Елена Бориславова Поптодорова е била задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи местното радио RMF.

По подадената информация, стойността на откраднатите продукти е около 400 долара (около 1600 злоти). Елена Поптодорова има дипломатически паспорт и е отказала всякаква помощ от българското посолство във Варшава.

Българското посолство във Варшава отказа да коментира случая с Поптодорова и е препратило агенция БГНЕС за информация към пресцентъра на МВнР.

От там пък заявиха, че все още не разполагат с информация и случая се проверява.

През декември Поптодорова съобщи, че заминава за Варшава, където ще работи срещу насилието и за интеграцията на мигрантите.

На 27 февруари американският Government Properties Income Trust, намиращ се в Нютън, щата Масачузетс съобщи, че Елена Поптодорова вече е член на борда на тръста. Тя остане на тази длъжност до 2018 г., когато е събранието на акционерите.

Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Тя е дипломат от кариерата. Оглавявала е няколко дирекции в МВнР.

Преди промените от 1989 г. тя е личен преводач на Тодор Живков.

След първите свободни избори през 1990 г. Елена Поптодорова е избрана за депутат в 7 ВНС от БСП и членува в Комисиите по външна политика, национална сигурност и медиите. Тя е преизбирана за народен представител в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България.

Поптодорова участва активно в създаването на външната политика на Република България през последните десетилетия.

Елена Поптодорова разказа своята версия за случилото се на летището във Варшава

Новият български посланик в Мадрид връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (видео)

Застреляха руския посланик в Турция

Испанският посланик в България беше награден с орден „Стара планина“ от президента Росен Плевнелиев

полетите
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Обявиха 3 500 свободни работни места в авиокомпания Ryanair

28/11/2016 WORLD BG

Нискотарифната компания Ryanair се разраства и през 2017 година ще създаде 2 000 нови работни места на кабинен екипаж (TCP). През следващата година авиокомпанията очаква да получи и 50 нови самолета. Одобрените нови служители ще Последни

компютърна система
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската полиция въвежда компютърна система, която открива престъпленията преди те да са извършени

08/01/2017 WORLD BG

Тази компютърна система вече е представена на полицията в Rivas-Vaciamadrid. Това е софтуеър, който е в състояние да анализира и прогнозира кога и къде ще се случат престъпления, инциденти, аварии и нарушения. Компютърната програма ще Последни

ЛЮБОПИТНО

Едно нестандартно предложение по време на сватба: би ли искала да станеш моя дъщеря? (видео)

09/11/2016 WORLD BG

Едно нестандартно предложение по време на сватба: би ли искала да станеш моя дъщеря завинаги? Церемонията по сключването на граждански брак между Диого Болант и Никол де Койка е преминал през много специален момент, последван Последни

Be the first to comment

Вашият коментар