Снегът блокира северна и централна Испания, отменениха полети

Снегът блокира северна и централна Испания и усложни движението на сухоземния и въздушния транспорт. Вчера сутринта 387 от пътищата в страната бяха засегнати от лошото време: 56 от тях останаха изцяло затворени, а движението с вериги беше задължително по други 132, съобщават от испанската Генерална дирекция за движение по пътищата (DGT).

Лошото време принуди временно да се отменят излитащите полети от летище Адолфо Суарез- Мадрид Барахас. В рамките на 1 час 85 самолета не можаха да излетят, тъй като работеха само две писти, към които бяха предназначени за кацащите самолети.

Вчера някои от училищата в пет автономни области останаха затворени, тъй като лошото състояние на пътищата не позволи на ученическите автобуси да се придвижват и над 42 000 деца и младежи останаха по домовете си. Най-засегнати бяха областите: Кастия ла Манча, Арагон и Каталуния.

Паднали клони на железопътната линия между Астуриас и Леон бяха причина и влаковете да спрат. Пътниците бяха извозвани с автобуси, които се движеха с максималната позволена скорост от 30 км/ч заради падналия сняг.

Придвижването по магистрала А-1 вече е възстановено след като над 100 камиона прекараха часове наред през нощта на едно място. Заради ниските температури от Червен кръст са раздавали одеала и топла храна на шофьорите.

Снегът отново блокира пътища в Испания

Швеция за шест часов работен ден
НОВИНИ

Какво се случи с експеримента в Швеция за шест часов работен ден

10/01/2017 WORLD BG

Експеримента в Швеция за шест часов работен ден се провежда в град Гьотеборг. Работниците в един старчески дом в града вече са по-щастливи, по- продуктивни и по- здрави, тъй като работят с два часа на Последни

СВЯТ

Две нападения с нож срещу униформени служители на реда в Лондон и Брюксел

26/08/2017 WORLD BG

Днес са регистрирани две нападения с нож срещу униформени служители на реда в Лондон и Брюксел. Британската полиция е арестувала мъж с нож за причиняване на тежка телесна повреда и нападение над полицаи. Инцидентът е Последни

НАЧАЛО

Със сълзи в очите Рафаел Надал вдигна за 10-ти път купата на тенис- турнира „Ролан Гарос” (видео)

11/06/2017 WORLD BG

Испанският тенисист Рафаел Надал победи швейцареца Стан Вавринкa на финала на тенис- турнира „Ролан Гарос” и за десети път стана носител на купата на Френч Оупън. Финалният мач, който се състоя днес бе спечелен от Последни

Leave a Reply