Снегът блокира северна и централна Испания, отменениха полети

Снегът блокира северна и централна Испания и усложни движението на сухоземния и въздушния транспорт. Вчера сутринта 387 от пътищата в страната бяха засегнати от лошото време: 56 от тях останаха изцяло затворени, а движението с вериги беше задължително по други 132, съобщават от испанската Генерална дирекция за движение по пътищата (DGT).

Лошото време принуди временно да се отменят излитащите полети от летище Адолфо Суарез- Мадрид Барахас. В рамките на 1 час 85 самолета не можаха да излетят, тъй като работеха само две писти, към които бяха предназначени за кацащите самолети.

Вчера някои от училищата в пет автономни области останаха затворени, тъй като лошото състояние на пътищата не позволи на ученическите автобуси да се придвижват и над 42 000 деца и младежи останаха по домовете си. Най-засегнати бяха областите: Кастия ла Манча, Арагон и Каталуния.

Паднали клони на железопътната линия между Астуриас и Леон бяха причина и влаковете да спрат. Пътниците бяха извозвани с автобуси, които се движеха с максималната позволена скорост от 30 км/ч заради падналия сняг.

Придвижването по магистрала А-1 вече е възстановено след като над 100 камиона прекараха часове наред през нощта на едно място. Заради ниските температури от Червен кръст са раздавали одеала и топла храна на шофьорите.

Снегът отново блокира пътища в Испания

ЛЮБОПИТНО

Българка се омъжи за принц на африканско племе

02/08/2017 WORLD BG

Българка се омъжи за принц на африканско племе и стана принцеса. На 24 и 25 юни в Англия Виктория Македонска е сключила брак с Пери Ний Сампа Отуми – принц на голямо африканско племе в Последни

БЪЛГАРИЯ

Почина големият български музикант и композитор Асен Гаргов

07/08/2017 WORLD BG

На 68-годишна възраст почина големият български музикант и композитор Асен Гаргов. Тъжната новина съобщиха негови колеги и познати в социалната мрежа. Легендата на българската естрада страдаше от онкологично заболяване. Асен Гаргов е роден на 24 Последни

ЛЮБОПИТНО

Футболистът на „Реал Мадрид” Кристиано Роналдо очаква близнаци

12/03/2017 WORLD BG

Португалският футболист Кристиано Роналдо съвсем скоро ще стане баща на близнаци посредством сурогатна бременност, а майката „под наем” е американка, пише британският таблоид The Sun. Таблоидът се позовава на информация от източник, близък до семейството Последни

Be the first to comment

Вашият коментар