Снегът блокира северна и централна Испания, отменениха полети

Снегът блокира северна и централна Испания и усложни движението на сухоземния и въздушния транспорт. Вчера сутринта 387 от пътищата в страната бяха засегнати от лошото време: 56 от тях останаха изцяло затворени, а движението с вериги беше задължително по други 132, съобщават от испанската Генерална дирекция за движение по пътищата (DGT).

Лошото време принуди временно да се отменят излитащите полети от летище Адолфо Суарез- Мадрид Барахас. В рамките на 1 час 85 самолета не можаха да излетят, тъй като работеха само две писти, към които бяха предназначени за кацащите самолети.

Вчера някои от училищата в пет автономни области останаха затворени, тъй като лошото състояние на пътищата не позволи на ученическите автобуси да се придвижват и над 42 000 деца и младежи останаха по домовете си. Най-засегнати бяха областите: Кастия ла Манча, Арагон и Каталуния.

Паднали клони на железопътната линия между Астуриас и Леон бяха причина и влаковете да спрат. Пътниците бяха извозвани с автобуси, които се движеха с максималната позволена скорост от 30 км/ч заради падналия сняг.

Придвижването по магистрала А-1 вече е възстановено след като над 100 камиона прекараха часове наред през нощта на едно място. Заради ниските температури от Червен кръст са раздавали одеала и топла храна на шофьорите.

Снегът отново блокира пътища в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Само до 1000 евро ще може да се плаща в брой

01/12/2016 WORLD BG

Испанското равителството ще ограничи до 1 000 евро плащането в брой. До сега лимитът беше 2 500 евро. Тези мерки са насочени за справяне със сивата икономика и черните пари, ще накара големите компании да Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Новите камери по испанските магистрали започнаха да глобяват шофьорите без предпазни колани

12/11/2017 WORLD BG

От 11.11.2017 г. всички шофьори, които бъдат засечени от 50-те камери на испанската Главна дирекция за пътищата (DGT), че управляват моторно превозно средство без поставен предпазен колан ще бъдат глобявани. В съобщение на пресцентъра на Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Помощта от 1 200 евро за работещите майки в Испания

05/01/2018 WORLD BG

Много от нашите сънародници не знаят, че помощта от 1 200 евро, полагаща се на работещите майки в Испания е една от помощите, които могат да се получават дори и когато бенефициента работи. Свързани

Be the first to comment

Вашият коментар