Снегът блокира северна и централна Испания, отменениха полети

Снегът блокира северна и централна Испания и усложни движението на сухоземния и въздушния транспорт. Вчера сутринта 387 от пътищата в страната бяха засегнати от лошото време: 56 от тях останаха изцяло затворени, а движението с вериги беше задължително по други 132, съобщават от испанската Генерална дирекция за движение по пътищата (DGT).

Лошото време принуди временно да се отменят излитащите полети от летище Адолфо Суарез- Мадрид Барахас. В рамките на 1 час 85 самолета не можаха да излетят, тъй като работеха само две писти, към които бяха предназначени за кацащите самолети.

Вчера някои от училищата в пет автономни области останаха затворени, тъй като лошото състояние на пътищата не позволи на ученическите автобуси да се придвижват и над 42 000 деца и младежи останаха по домовете си. Най-засегнати бяха областите: Кастия ла Манча, Арагон и Каталуния.

Паднали клони на железопътната линия между Астуриас и Леон бяха причина и влаковете да спрат. Пътниците бяха извозвани с автобуси, които се движеха с максималната позволена скорост от 30 км/ч заради падналия сняг.

Придвижването по магистрала А-1 вече е възстановено след като над 100 камиона прекараха часове наред през нощта на едно място. Заради ниските температури от Червен кръст са раздавали одеала и топла храна на шофьорите.

Снегът отново блокира пътища в Испания

Be the first to comment

Вашият коментар