Снегът блокира северна и централна Испания, отменениха полети

Снегът блокира северна и централна Испания и усложни движението на сухоземния и въздушния транспорт. Вчера сутринта 387 от пътищата в страната бяха засегнати от лошото време: 56 от тях останаха изцяло затворени, а движението с вериги беше задължително по други 132, съобщават от испанската Генерална дирекция за движение по пътищата (DGT).

Лошото време принуди временно да се отменят излитащите полети от летище Адолфо Суарез- Мадрид Барахас. В рамките на 1 час 85 самолета не можаха да излетят, тъй като работеха само две писти, към които бяха предназначени за кацащите самолети.

Вчера някои от училищата в пет автономни области останаха затворени, тъй като лошото състояние на пътищата не позволи на ученическите автобуси да се придвижват и над 42 000 деца и младежи останаха по домовете си. Най-засегнати бяха областите: Кастия ла Манча, Арагон и Каталуния.

Паднали клони на железопътната линия между Астуриас и Леон бяха причина и влаковете да спрат. Пътниците бяха извозвани с автобуси, които се движеха с максималната позволена скорост от 30 км/ч заради падналия сняг.

Придвижването по магистрала А-1 вече е възстановено след като над 100 камиона прекараха часове наред през нощта на едно място. Заради ниските температури от Червен кръст са раздавали одеала и топла храна на шофьорите.

Снегът отново блокира пътища в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Официална позиция на България относно обявената независимост на Каталуния

28/10/2017 WORLD BG

Официална позиция на България относно обявената независимост на Каталуния, публикувана на сайта на МВнР. България зачита конституционния ред на Кралство Испания, върховенството на закона и принципите на правовата държава като основни ценности на Европейския съюз Последни

допинг Русия
НАЧАЛО

Руските власти признават за съществуването на допинг програма в Русия

28/12/2016 WORLD BG

За първи път висши руски представители признаха съществуването на допинг програма на руските спортисти. На 9 декември беше публикувана втората част на доклада McLaren, в който се твърди, че повече от 1 000 руски спортисти Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

4 год. затвор за българин, извел детето си от Испания без съгласието на майката

29/10/2017 WORLD BG

4 год. затвор за българин, извел детето си от Испания без съгласието на майката и го завел в България. Това е решението на Наказателен съд номер 15 в испанския град Памплона. Съдия Диего Бермехо Янгус Последни

Leave a Reply