Съкилийници пребиха българина, който ритна момиче в берлинското метро

Съкилийници пребиха българина, който ритна момиче в берлинското метро. Става на въпрос за Светослав Стойков, който излежава присъда от 2 години и 11 месеца в немския затвор „Хайдеринг“ за нападението над млада жена в берлинското метро на 27 октомври 2016 г.. Новината съобщи германският вестник „Билд“, позовавайки се на свои източници, а от службата по затворите все още не са потвърдили изтеклата информация за инцидента.

Инцидентът е станал в корпус 1 на затвора, докато българинът изчаквал времето, през което излежаващите присъди се съпровождат до местата, където работят или до други сгради на „Хайдеринг“. Това по правило са 10-ина свободни минути. В това време има възможност затворниците да се засекат по коридорите. От „Билд“ посочват, че няма информация дали Стойков е бил съпровождан от служители на затвора.

В момента Стойков е настанен в болница.

Вестник „Билд“ уточнява, че Светослав Стойков е бил прехвърлен в затвора „Хайдеринг“ от затвора „Тегел“, тъй като там не се чувствал в безопасност. Прехвърлянето станало, за да бъде гарантирана сигурността му.

Говорител на берлинския сенатор по правосъдието Дирк Берендт казал, че инцидента ще бъде проучен, след като се получи информация за него. В случаите, когато се налага настаняване на затворник в болнично заведение, уведомлението за инцидента пристигало по-късно.

Веднага след побоя всички задържани в затвора „Хайдеринг“ били затворени обратно по килиите си.

Масов бой между българи и иракчани в метрото в Мюнхен

Be the first to comment

Вашият коментар