Българският посланик в Испания бе на официално посещение в област Андалусия

На 23 октомври българският посланик в Испания Иван Кондов бе на официално посещение в автономната област Андалусия. Там той беше посрещнат от Антонио Пулидо- президент на фондация Кахасол (Cajasol), чиято дейност е свързана със социалното, културното и икономическото развитие на южния испански регион.

По време на официалната визита Иван Кондов беше придружен от търговското аташе на Българското посолство в Мадрид Мария Янчева и българския почетен консул в Андалусия Мария дел Росийо Васкес.

Официалното посещение бе с цел да се създаде тясна връзка между андалуските и българските предприемачи посредством Търговската камара в Севиля, Българското почетно консулство в Севиля и Prodetur- организация за развитието на икономиката и туризма в Андалусия. По време на срещата Иван Кондов обсъди с местни бизнесмени връзката между България и Андалусия, както и възможностите, които се предлагат за развитието на бизнеса на двете места.

На срещата присъстваха още представителя на испанското правителство в Андалусия Антонио Санз и президента на Lándaluz, асоциацията на производителите на хранителни продукти в Андалусия Алваро Гуйен.

Новият български посланик в Мадрид връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (видео)

Be the first to comment

Вашият коментар