Дерайлира влак в Испания, има поне 21 ранени

Дерайлира влак в Испания, има поне 21 ранени, като 1 от пострадалите е в тежко състояние. Той е откаран с хеликоптер в болница в Севиля.

Днес около 10 часа сутринта вагон на влак, пътуващ по линията Малага-Севиля е излязъл от релсите си в близост до град Араал (Севиля), съобщи агенция Efe. Първият сигнал на телефон 112 е получен в 10:12 часа. Пътник е съобщил, че на 22-рия километър на линията Утрера-Марчена третият и последен вагон от влаковата композиция е дерайлирал. В него е имало 79 пътуващи.

Веднага на мястото на произшествието са пристигнали екипи на Гражданската гвардия, пожарната, Бърза помощ, Гражданска защита и местната полиция. Медицинските екипи са оказвали първа помощ на пострадалите на гара Ел Сорбито.

Местната полиция е потърсила помощ от жителите на Араал, които разполагат с трактори за изтеглянето на някои от линейките. Те са били заседнали в калта, образувана от силните дъждове, паднали през последното денонощие.

Започнало е разследване на причините за инцидента. Първите предположения сочат падналите обилни валежи, заради които същият този участък днес сутринта е бил затворен за около два часа. От 7:45 часа до 9:25 часа е било забранено движението на влакове.

Испания: дерайлира високоскоростният влак AVE, пътуващ от Севиля за Барселона с 400 пътника

Влак катастрофира в Барселона, има поне 19 ранени

Be the first to comment

Вашият коментар