Искат отново европейска заповед за задържането на Пучдемон

От испанската прокуратура искат отново европейска заповед за задържането на Пучдемон, ако предприеме пътуване до Дания за участие в университетски дебат, съобщава АФП.

Прокуратурата иска отново да бъде издадена европейска заповед за задържане, която да е валидна само за територията на Дания, базирайки се на член 40, алинея 1. Очаква се съдия Ярена да се произнесе.

Въпреки заплахата на испанската прокуратура днес сутринта Пучдемон излетя от Брюксел и пристигна в Копенхаген. Той ще участва в конференция относно ситуацията в Каталуния, организирана от факултета по политически науки на университета в Копенхаген, която ще започне в 14 часа.

Пучдемон ще бъде арестуван и ако се завърне от Белгия в Испания, за да оглави регионалното ръководство и това ще стане независимо, че той притежава депутатски имунитет, обяви още прокуратурата.

Каталунският лидер живее в Белгия от края на октомври миналата година. Той е обвинен от правосъдието „в метеж против държавната власт и злоупотреба с бюджетни средства“. В момента Пучдемон е единственият кандидат за лидер на каталунското правителство.

Карлес Пучдемон отново ще заеме поста президент на Каталуния

Пучдемон се закле във вярност към Конституцията и статута на Каталуния

заплатите
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ако Испания не беше замразила заплатите щеше да загуби още един милион работни места

01/02/2017 WORLD BG

„Замразяването на заплатите през 2012 година, предшествано от реформата на пазара на труда в Испания са предотвратили загубата на почти един милион работни места. Тази цифра е приблизително равна на работните места, създадени в испанската Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Български шофьор е бил обран от българска банда на магистрала в Испания

08/08/2017 WORLD BG

Български шофьор е бил обран от българска банда на магистрала в Испания. Испанската Гражданска гвардия е задържала 6-членна криминална група, съставена от 4 българи и две румънки. Те са обвинени, че са засекли камион на Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най- добрите държави за отглеждане на деца

07/12/2016 WORLD BG

Световната организация “Спасете децата” е изготвила доклад за социалната система и облекченията за майките в различните държави по света. Според доклада за поредна година скандинавските страни заемат първите места в класацията. Норвегия е начело и Последни

Be the first to comment

Вашият коментар