Искат отново европейска заповед за задържането на Пучдемон

От испанската прокуратура искат отново европейска заповед за задържането на Пучдемон, ако предприеме пътуване до Дания за участие в университетски дебат, съобщава АФП.

Прокуратурата иска отново да бъде издадена европейска заповед за задържане, която да е валидна само за територията на Дания, базирайки се на член 40, алинея 1. Очаква се съдия Ярена да се произнесе.

Въпреки заплахата на испанската прокуратура днес сутринта Пучдемон излетя от Брюксел и пристигна в Копенхаген. Той ще участва в конференция относно ситуацията в Каталуния, организирана от факултета по политически науки на университета в Копенхаген, която ще започне в 14 часа.

Пучдемон ще бъде арестуван и ако се завърне от Белгия в Испания, за да оглави регионалното ръководство и това ще стане независимо, че той притежава депутатски имунитет, обяви още прокуратурата.

Каталунският лидер живее в Белгия от края на октомври миналата година. Той е обвинен от правосъдието „в метеж против държавната власт и злоупотреба с бюджетни средства“. В момента Пучдемон е единственият кандидат за лидер на каталунското правителство.

Карлес Пучдемон отново ще заеме поста президент на Каталуния

Пучдемон се закле във вярност към Конституцията и статута на Каталуния

мълния
СВЯТ

Пилотите на Ryanair ще стачкуват точно около празниците

13/12/2017 WORLD BG

Пилотите на Ryanair в от базите в Ирландия, Германия, Италия и Португалия ще стачкуват точно около празниците. За момента се знаят само датите за стачките на ирландските и италианските пилоти. В Ирландия пилотите, които представляват Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

23/12/2016 WORLD BG

Проверка за глоби на шофьорите в Испания. За да разсеете съмненията относно наличието на глоби нарушаване на Закона за движение по пътищата, ще Ви е необходим компютър или смартфон и, разбира се, интернет. Ако работите Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българин е арестуван в Испания за изнасилване на 11 годишната си дъщеря

27/10/2017 WORLD BG

Българин е арестуван в Испания за изнасилване на 11 годишната си дъщеря. Испанската Гражданска гвардия го е задържала в семейното жилище. Жалбата е подадена от майката на жертвата. Семейството е живяло в село, намиращо се Последни

Be the first to comment

Вашият коментар