Данъчните в Испания погнаха и певицата Шакира

Данъчните в Испания погнаха и певицата Шакира. Те са изпратили материали, въз основа на които прокуратурата да повдигне обвинение за данъчни престъпления на Шакира, извършени в периода от 2011 до 2014 година. Основния мотив на разследващите е, че през този период певицата е живяла в Испания, но не е декларирала голяма част от приходите си, получени от различни държави по целия свят.

Според изнесената от вестник „ La Vanguardia” информация, която е потвърдена и от консултантската компания на Шакира Price Waterhouse Coopers, от направената данъчна инспекция става ясно, че певицата е регистрирала постоянния си фискален адрес в Испания чак през 2015 г., въпреки че пребивава в страната от 2011 г. когато започва да живее с футболиста на ФК „Барселона” Жерард Пике. Данъчните искат Шакира да плати данък на физическите лица (IRPF) за периода 2011 -2014 г. върху всички свои доходи, придобити по целия свят, а не само на тези, придобити в Испания.

Властите твърдят, че има данни за извършено престъпление, което може да се смята за тежко заради голямата сума пари, която не е декларирана. Грубите изчисления показват, че вероятно става въпрос за десетки милиони евро. Ако обвинението в съда успее, Шакира ще трябва да плати определената сума и ще бъде осъдена на две години затвор.

Близки до певицата твърдят, че по- голяма част от времето през въпросния период Шакира е живяла извън пределите на Испания, от където са и голяма част от приходите ѝ.

До момента нито от Данъчната агенция, нито от прокуратурата са направили каквито и да е изявление по въпроса.

Певицата Шакира загуби гласа си

акт за брак, раждане или смърт
БЪЛГАРИЯ

Съобщeние на МВнР относно издаването на акт за брак, раждане или смърт в чужбина

11/01/2017 WORLD BG

16.12.2016 година, София: Република България се присъедини към Конвенцията за издаване на многоезични извлечения от актове за гражданско състояние (акт за брак, раждане или смърт) на 18.12.2013 г. (ДВ, бр. 108 от 17.12.2013 г.) Конвенцията Последни

издирват
НАЧАЛО

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

03/04/2017 WORLD BG

Вече десет години шофьорите в Испания биват санкционирани не само с финансови глоби, а и с отнемане на точки от шофьорската книжка. Испанската дирекция за контролиране на трафика (DGT) е класифицирала видовете нарушения. Всеки шофьор Последни

Leave a Reply