Данъчните в Испания погнаха и певицата Шакира

Данъчните в Испания погнаха и певицата Шакира. Те са изпратили материали, въз основа на които прокуратурата да повдигне обвинение за данъчни престъпления на Шакира, извършени в периода от 2011 до 2014 година. Основния мотив на разследващите е, че през този период певицата е живяла в Испания, но не е декларирала голяма част от приходите си, получени от различни държави по целия свят.

Според изнесената от вестник „ La Vanguardia” информация, която е потвърдена и от консултантската компания на Шакира Price Waterhouse Coopers, от направената данъчна инспекция става ясно, че певицата е регистрирала постоянния си фискален адрес в Испания чак през 2015 г., въпреки че пребивава в страната от 2011 г. когато започва да живее с футболиста на ФК „Барселона” Жерард Пике. Данъчните искат Шакира да плати данък на физическите лица (IRPF) за периода 2011 -2014 г. върху всички свои доходи, придобити по целия свят, а не само на тези, придобити в Испания.

Властите твърдят, че има данни за извършено престъпление, което може да се смята за тежко заради голямата сума пари, която не е декларирана. Грубите изчисления показват, че вероятно става въпрос за десетки милиони евро. Ако обвинението в съда успее, Шакира ще трябва да плати определената сума и ще бъде осъдена на две години затвор.

Близки до певицата твърдят, че по- голяма част от времето през въпросния период Шакира е живяла извън пределите на Испания, от където са и голяма част от приходите ѝ.

До момента нито от Данъчната агенция, нито от прокуратурата са направили каквито и да е изявление по въпроса.

Певицата Шакира загуби гласа си

Be the first to comment

Вашият коментар