В България стартира кампания за набиране на учебници за българските училища в чужбина

В България стартира кампания за набиране на учебници за българските училища в чужбина. Инициативата е на БНТ и се казва „Прозорец към Родината“.

БНТ стартира кампания за събиране на книги и учебни помагала за българските училища в чужбина. Мария Чолакова, експерт маркетинг комуникации в БНТ, и Людмила Еленкова, представител на книжарници „Хеликон”, разясниха за зрителите на „Денят започва с култура“ как могат да участват и каква е целта на инициативата.

Извън пределите на страната ни има над 200 училища, които съхраняват българския дух и писменост. Повече от 20 000 са българчета в чужбина, които изучават родния език. За да подпомогне обучението на българските деца от І до VІІ клас, които живеят извън страната, БНТ започва инициативата „Прозорец към родината“.

До 15 септември всеки, който желае, може да дари книги, учебници или помагала за българските училища зад граница. Събирането на дарения започва в книжарниците „Хеликон“ в цялата страна. Издателската къща е партньор на кампанията. На страницата на БНТ в интернет – ТУК, може да бъде получена подробна информация за нови пунктове за събиране на книги за кампанията.

Репортерите на БНТ ще информират подробно за хода на кампанията, за събраните дарения и за българските училища в чужбина, които ще получат книгите и учебниците.

Инициативата на обществената медия е подкрепена от издателства, културни институти, обществени организации и фирми. Доставката на получените дарения до българските училища зад граница ще бъде осъществена безвъзмездно от куриерската компания „Спиди“.

Български емигрант дари 1 000 000 долара на училище в България

Be the first to comment

Вашият коментар