Китайският гигант за интернет търговия Alibaba купува MoneyGram

интернет търговия

„Ant Financial“, финансовата дъщерна компания на портала за интернет търговия „Alibaba Group“, купува базираната в САЩ компания „MoneyGram“ за 880 милиона долара. „MoneyGram“ разполага с около 350 хиляди търговски обекта в близо 200 страни. „Ant Financial“ има над 630 милиона потребители.

Сделката за придобиването на „MoneyGram“ трябва да получи регулаторно одобрение от американската Комисия за чуждестранните инвестиции. Междуведомствената комисия проверява чуждестранните придобивания на местни американски активи на основания, свързани с националната сигурност.

Ерик Джинг, изпълнителен директор на „Ant Financial“, заяви, че сливането на двете компании ще осигури по-голям достъп, сигурност и улеснение за хората в цял свят да превеждат средства, особено в по-големите икономики като Съединените щати, Китай, Индия, Мексико и Филипините.

„Алибаба Дзитуан“ е китайско предприятие за електронна търговия със седалище в Ханджоу.

Основана през 1999 година от Ма Юн, тя предлага услуги за продажби на дребно и едро и сделки между частни лица чрез система от уебсайтове. С обем на продажбите над 3,7 милиарда долара (2015) „Алибаба Дзитуан“ е сред най-големите компании в сектора в целия свят, макар основната част от дейността ѝ да е концентрирана в Китай.

През 2010 г. групата AliExpress създаде сайт за продажба на стоки на ниска, който директно свързва китайските производители с частни купувачи извън самия Китай и най-вече страни като САЩ, Русия, Бразилия или Испания.

През септември 2014 г. AliExpress излезе на борсата Wall Street и продаде акции на стойност около 25 милиарда долара. Тази операция е считана за най-голямата публична разпродажба на акции в историята.

Идва краят на евтините китайски стоки, купени по интернет

Правата на потребителя при пазаруване по интернет

FIAT започва да продава автомобили чрез интернет платформата Amazon

Измамата на сезонните намаления и капаните, които ни поставят магазините

ЛЮБОПИТНО

Защо наградите на филмовата индустрия се казват “Оскар”?

26/02/2017 WORLD BG

Наградите на филмовата индустрия „Оскар” са били раздадени за първи път на частна вечеря в Блосъм рум в холивудския Рузвелт Хотел на 16 май 1929 от Академията за филмови изкуства и науки. Церемонията продължила 15 Последни

СВЯТ

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер е разтърсило Егейско море и се е усетило дори в София

12/06/2017 WORLD BG

Европейският сеизмологичен център съобщи за силно земетресение в Егейско море. Епицентърът е бил на дълбочина от 10 км. на 16 км южно от град Пломарион, Гърция и на 85 км северозападно от Измир, Турция. Граждани, Последни

СВЯТ

Катастрофира автобус с български ученици в Италия

15/04/2017 WORLD BG

Италианските медии съобщават, че автобус с български ученици се е сблъскал с тир на магистрала А-7 край град Генуа. Инцидентът е станал около 14 часа българско време в местността Болцането. Ранени са петима души, като Последни

Leave a Reply