Китайският гигант за интернет търговия Alibaba купува MoneyGram

интернет търговия

„Ant Financial“, финансовата дъщерна компания на портала за интернет търговия „Alibaba Group“, купува базираната в САЩ компания „MoneyGram“ за 880 милиона долара. „MoneyGram“ разполага с около 350 хиляди търговски обекта в близо 200 страни. „Ant Financial“ има над 630 милиона потребители.

Сделката за придобиването на „MoneyGram“ трябва да получи регулаторно одобрение от американската Комисия за чуждестранните инвестиции. Междуведомствената комисия проверява чуждестранните придобивания на местни американски активи на основания, свързани с националната сигурност.

Ерик Джинг, изпълнителен директор на „Ant Financial“, заяви, че сливането на двете компании ще осигури по-голям достъп, сигурност и улеснение за хората в цял свят да превеждат средства, особено в по-големите икономики като Съединените щати, Китай, Индия, Мексико и Филипините.

„Алибаба Дзитуан“ е китайско предприятие за електронна търговия със седалище в Ханджоу.

Основана през 1999 година от Ма Юн, тя предлага услуги за продажби на дребно и едро и сделки между частни лица чрез система от уебсайтове. С обем на продажбите над 3,7 милиарда долара (2015) „Алибаба Дзитуан“ е сред най-големите компании в сектора в целия свят, макар основната част от дейността ѝ да е концентрирана в Китай.

През 2010 г. групата AliExpress създаде сайт за продажба на стоки на ниска, който директно свързва китайските производители с частни купувачи извън самия Китай и най-вече страни като САЩ, Русия, Бразилия или Испания.

През септември 2014 г. AliExpress излезе на борсата Wall Street и продаде акции на стойност около 25 милиарда долара. Тази операция е считана за най-голямата публична разпродажба на акции в историята.

Идва краят на евтините китайски стоки, купени по интернет

Правата на потребителя при пазаруване по интернет

FIAT започва да продава автомобили чрез интернет платформата Amazon

Измамата на сезонните намаления и капаните, които ни поставят магазините

НАЧАЛО

Елена Поптодорова разказа своята версия за случилото се на летището във Варшава

28/02/2017 WORLD BG

Ето какво разказа Елена Поптодорова пред БГНЕС за случилото се летището във Варшава: „Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен здравословен проблем на майка ми, която е на 90 години. За да убия Последни

българите в Испания
ЛЮБОПИТНО

Емигрант, имигрант, мигрант или бежанец

22/11/2016 WORLD BG

Емигрант, имигрант, мигрант или бежанец…много от нас не знаят как да употребяват правилно тези наименования. Три от тях са сходни по звучене, но различни по значение и често се употребяват неправилно, водейки до недоразумения. Емигрант Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанският град Гандия иска да се побратими с Плевен

02/05/2017 WORLD BG

Кметството на испанския град Гандия е изпратило писмо до Община Плевен, с което предлага установяването на партньорски взаимоотношения между двата града. Това съобщи на днешната оперативка в Общината Светлана Костадинова – началник Отдел „Връзки с Последни

Be the first to comment

Вашият коментар