Колко са милионерите в България?

колко са милионерите в България

Колко са милионерите в България и по света?

Наскоро в Испания излязоха данни, че трима испанци са толкова богати, колкото жителите на областите Каталуния и Мадрид.

Друго проучване показва, че милионерите по света са около 10 милиона души и тяхното богатство е около 40,7 трилиона долара.

А пък „Merrill Lynch” изненадва с констатацията си, че най- голяма концентрация на милионери има в Латинска Америка, Близкия изток и…Източна Европа, където първите три места са заети от Полша, Чехия и Словакия, а на четвърто място е България.

България, обаче, заема първото място по милиардери и мултимилионери в Източна Европа. А трима българи се нареждат сред стоте най- богати източноевропейци.

В България има 5 милиардера и около 10 000 милионера, като в тази бройка влизат и тези, които имат задължения.

Статистиката показва, че по- голямата част от българските милионери са мъже. Друг интересен факт е, че броят на 30- годишните в тази група стремително нараства. Те имат собствен бизнес и са натрупали богатството си от сектора на недвижимите имоти.

За разлика от руските милионери българските не обичат медийната слава. За това те предпочитат да почиват на Малдивите и за да не бъдат обезпокоявани наемат цели острови. Плуват с яхти на стойност 10 милиона евро, карат коли за по 400 000-500 000 евро, притежават лични самолети и обичат да носят скъпи часовници.

Най-богатият човек в света за всички времена

Трима души в Испания са толкова богати, колкото областите Каталуния и Мадрид взети заедно

10 години от влизането на България в Европейския съюз

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най-опасните градски квартали в Испания, където не само наркотиците и престъпността са ежедневие

04/12/2016 WORLD BG

Има места в Испания, където е по-добре да не се ходи сам. Това са рисковите квартали, където маргиналната ситуация се е задълбочила заради икономическата и социална криза, в която навлезе Испания през последните години. Деветте Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Втори атентат в Испания за едно денонощие. Отново има убити и ранени

18/08/2017 WORLD BG

Втори атентат в Испания за едно денонощие. В град Камбрилс, южно от Барселона, микробус се вряза в пешеходци. 7 души са ранени. След намеса на полицията петимата нападатели са убити. Атаката е подобна на тази Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българите в чужбина са изпратили близо 538 млн. евро през първата половина на годината

29/09/2017 WORLD BG

Българите в чужбина са изпратили близо над 1 млрд. лева или 538 млн. евро на близки и роднини в родината. Това са резултатите от справка на Българската народна бака (БНБ) от началото на годината до Последни

Be the first to comment

Вашият коментар