Колко са милионерите в България?

колко са милионерите в България

Колко са милионерите в България и по света?

Наскоро в Испания излязоха данни, че трима испанци са толкова богати, колкото жителите на областите Каталуния и Мадрид.

Друго проучване показва, че милионерите по света са около 10 милиона души и тяхното богатство е около 40,7 трилиона долара.

А пък „Merrill Lynch” изненадва с констатацията си, че най- голяма концентрация на милионери има в Латинска Америка, Близкия изток и…Източна Европа, където първите три места са заети от Полша, Чехия и Словакия, а на четвърто място е България.

България, обаче, заема първото място по милиардери и мултимилионери в Източна Европа. А трима българи се нареждат сред стоте най- богати източноевропейци.

В България има 5 милиардера и около 10 000 милионера, като в тази бройка влизат и тези, които имат задължения.

Статистиката показва, че по- голямата част от българските милионери са мъже. Друг интересен факт е, че броят на 30- годишните в тази група стремително нараства. Те имат собствен бизнес и са натрупали богатството си от сектора на недвижимите имоти.

За разлика от руските милионери българските не обичат медийната слава. За това те предпочитат да почиват на Малдивите и за да не бъдат обезпокоявани наемат цели острови. Плуват с яхти на стойност 10 милиона евро, карат коли за по 400 000-500 000 евро, притежават лични самолети и обичат да носят скъпи часовници.

Най-богатият човек в света за всички времена

Трима души в Испания са толкова богати, колкото областите Каталуния и Мадрид взети заедно

10 години от влизането на България в Европейския съюз

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мадрид поема контрола над Каталуния дори ако няма ясен отговор относно провъзгласяването на независимостта на областта

15/10/2017 WORLD BG

Испанският министър на вътрешните работи Хуан Игнасио Зойдо заяви, че Мадрид ще поеме контрола над Каталуния, ако лидерът на автономната област Карлес Пучдемон даде в понеделник неясен или двусмислен отговор на въпроса на Мадрид дали Последни

ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

За какво служи европейската здравна карта

14/03/2017 WORLD BG

Европейската здравна карта е безплатна карта, чрез която, в случай на нужда, се получава достъп до държавно медицинско обслужване по време на временен престой в някоя от 28-те държави от ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Последни

ЛЮБОПИТНО

Островът, който 6 месеца принадлежи на Испания и 6 месеца- на Франция

01/08/2017 WORLD BG

Островът, който 6 месеца принадлежи на Испания и 6 месеца- на Франция се намира между градовете Irún и Hendaya, по средата на река Bidasoa, която разделя двете държави. Казва се Острова на фазаните (Isla de Последни

Be the first to comment

Вашият коментар