Испанският премиер Марияно Рахой е притеснен за бъдещето на ЕС

2016

Испанският министър председател Марияно Рахой предупреди, че е притеснен за бъдещето на ЕС, защото победата на десните екстремисти като френския Марин Льо Пен и германската патрия AFD ще доведе до унищожаването на Европа.

„Аз дори не мога да си помисля, би било катастрофа, просто ще бъде унищожаването на Европа“, каза в четвъртък Мариано Рахой в интервю за частната радиостанция „Onda Cero” в отговор на въпрос за възможното покачване на популярността на Льо Пен- кандидата за президент на крайнодесния Национален фронт във Франция или дясната популистка партия Алтернатива за Германия (AFD).

По отношение на предизборните обещания на Льо Пен за „frexit“- излизането на Франция на Европейския съюз (ЕС), както и при „brexit” на Обединеното кралство, фреснкия кандидат искда страната да напусне съюза, защото членството в Европейския съюз е причината за всичките им „нещастия“.

Рахой изрази надеждата си, че Льо Пен във Франция и AFD в Германия няма да спечелят и подкрепи консервативната партия на Франсоа Фийон във Франция.

Изборите в Германия и Франция са от жизнено важно значение за бъдещето на Европа.

На 23 април ще се проведе първият тур на президентските избори във Франция.
Според проучвания на общественото мнение Марин Льо Пен ще премине на втория тур, който ще бъде през май.

В същото време на изборите през септември 2017 година германската ултра дясна партия AFD, която води ксенофобска политика и е противник на имиграцията може да влезе в Камарата на депутатите, което не се е случвало в Германия от 1945 г. насам.

Анкети поставят тази популистка дясна партия като трета политическа сила в общите избори на 24 септември, в които консервативният канцлер Ангела Меркел ще се опита да си осигури четвърти мандат.

Мариано Рахой: „2016 бе година на несигурност и политически вълнения в Испания“

Интересни факти за Мариано Рахой

Растежът на испанската икономика отново надмина очакванията

Броят на безработните в Испания е намалял с 541 700 души през 2016 г.

България с най- голям ръст на туризма в ЕС, но Испания си остава най- предпочитаната дестинация

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Бойко Борисов лично връчи български паспорти на Княгиня Калина и сина ѝ

11/07/2017 WORLD BG

Княгина Калина, дъщерята на Симеон Сакскобурготски Княгиня Калина и синът й Княз Симеон-Хасан получиха българските си паспорти лично от премиера Бойко Борисов. Княгината и нейният син, единствения внук на Цар Симеон, който е роден в Последни

СВЯТ

Владимир Путин: Славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя“

24/05/2017 WORLD BG

Славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя“. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с македонския си колега Георге Иванов. Домакинът поздрави госта си с наградата „За единство на православната култура“, която Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания съставя „черен списък“ на проблемните туристи

06/08/2017 WORLD BG

Испания съставя „черен списък“ на проблемните туристи, за да могат собствениците на хотели да забранят достъпа им до хотелските бази. За целта е изготвен списък на туристите, които чупят, унищожават имуществото или пречат на почивката Последни

Leave a Reply