Испанският премиер Марияно Рахой е притеснен за бъдещето на ЕС

2016

Испанският министър председател Марияно Рахой предупреди, че е притеснен за бъдещето на ЕС, защото победата на десните екстремисти като френския Марин Льо Пен и германската патрия AFD ще доведе до унищожаването на Европа.

„Аз дори не мога да си помисля, би било катастрофа, просто ще бъде унищожаването на Европа“, каза в четвъртък Мариано Рахой в интервю за частната радиостанция „Onda Cero” в отговор на въпрос за възможното покачване на популярността на Льо Пен- кандидата за президент на крайнодесния Национален фронт във Франция или дясната популистка партия Алтернатива за Германия (AFD).

По отношение на предизборните обещания на Льо Пен за „frexit“- излизането на Франция на Европейския съюз (ЕС), както и при „brexit” на Обединеното кралство, фреснкия кандидат искда страната да напусне съюза, защото членството в Европейския съюз е причината за всичките им „нещастия“.

Рахой изрази надеждата си, че Льо Пен във Франция и AFD в Германия няма да спечелят и подкрепи консервативната партия на Франсоа Фийон във Франция.

Изборите в Германия и Франция са от жизнено важно значение за бъдещето на Европа.

На 23 април ще се проведе първият тур на президентските избори във Франция.
Според проучвания на общественото мнение Марин Льо Пен ще премине на втория тур, който ще бъде през май.

В същото време на изборите през септември 2017 година германската ултра дясна партия AFD, която води ксенофобска политика и е противник на имиграцията може да влезе в Камарата на депутатите, което не се е случвало в Германия от 1945 г. насам.

Анкети поставят тази популистка дясна партия като трета политическа сила в общите избори на 24 септември, в които консервативният канцлер Ангела Меркел ще се опита да си осигури четвърти мандат.

Мариано Рахой: „2016 бе година на несигурност и политически вълнения в Испания“

Интересни факти за Мариано Рахой

Растежът на испанската икономика отново надмина очакванията

Броят на безработните в Испания е намалял с 541 700 души през 2016 г.

България с най- голям ръст на туризма в ЕС, но Испания си остава най- предпочитаната дестинация

Be the first to comment

Вашият коментар