Най-умният човек на планетата е българка

най-умният човек на планетата

Най-умният човек на планетата е Даниела Симидчиева от Благоевград. Тя продължава да държи световния рекорд за най-висок коефициент на интелигентност. През 2004 година тя е показала завидни познания на теста „Менса”- Световната организация на хората с висок коефициент на интелигентност, където от 200 възможни точки тя е получила 192. Според тези резултати излиза, че тя е по-умна от Айнщайн, Бил Гейтс и други бележити личности.

Подобен на нейния коефициент на интелигентност имат по-малко от 1% от жителите на планетата, заради което вестник „Дейли телеграф“ я обяви за най-умната жена в света. Според канадски източник IQ 192 статистически могат да имат 1 от 100 000 000 души, което като процент е: 0,000001%, или при 7 млрд. души на планетата – 70.

Даниела попълва теста преди 13 години, когато е един от най-трудните моменти в нейния живот. Напуска родния си Благоевград, заради ниското заплащане и отива да живее с трите си деца в София на квартира. Резултатът от теста й дава кураж, за да продължи да се грижи за семейството си.

Най-умната жена в света не е била от най-старателните ученици, а високата й интелигентност е заложена генетично.
С IQ-то се раждаш и умираш с него, можеш да го промениш в рамките между 4-5 точки по време на своя живот, но емоционалната интелигентност е нещо, което зависи изцяло от нас, възможността да се реализираме в обществото, да бъдем адекватни при взаимоотношенията с хората, да бъдем по-добри, споделя Даниела Симидчиева.

Даниела Симидчиева е магистър по икономика и по социология, притежава сертификат по социология от Социологическия университет в Лунд, Швеция; бакалавърска степен „Инженер по електроника и автоматика“, допълнителна квалификация „Учител“, има 8 заверени семестъра в Технически университет – София, един семестър я дели до завършването на английска филология в ЮЗУ – Благоевград.

Имало е няколко случая, при които я наемат на работа, а след това я уволняват с мотива, че е… прекалено умна. 55-годишната „най-умна жена в света“ е пробвала да изкарва прехраната си като журналист, учител, анализатор, синдикалист, стоковед, социолог, застраховател, брокер… За Даниела последната й длъжност като шеф на Центъра за професионално обучение към БСК й дава всичко, от което има нужда – експертна позиция, свързана с образователната реформа, общуване с хора, организационна работа по обучения, както и отстояване на групови интереси.

Даниела Симидчиева приема като ласкателство определението „най-умната жена в света“. То не й е помогнало много, но пък ще се радва, ако го е предала на своите деца и внуци, тъй като след признанието е нейното най-голямо богатство.

Българка застана начело на най-опасния Международен съд

Владимир Путин е най- влиятелният човек на планетата

Най-богатият човек в света за всички времена

Трима души в Испания са толкова богати, колкото областите Каталуния и Мадрид взети заедно

Кралицата на Испания отказа да придружи крал Фелипе VI на предстоящо официално посещение

Be the first to comment

Вашият коментар