Новият български посланик в Мадрид връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (видео)

посланик

Новият извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Испания Иван Кондов връчи акредитивните си писма на испанския крал Фелипе VI на официална церемония в кралския дворец.

Иван Кондов е бил назначен на този пост с указ Nº 362 на българския президент Росен Плевнелиев и сменя досегашния посланик Костадин Коджабашев. Президентския указ е обнародван в брой 92 на Държавен вестник от 22.11.2016 година.

Иван Кондов е завършил специалността „Международни отношения“ в Университета за национално и световно стопанство в София през 1994 г. През 1995 г. започва работа в Министерството на външните работи в София. Работил е в българското посолството в Лондон и в мисията на България към НАТО в Брюксел. В края на 2007 г. преминава обучение по протоколна дейност в Държавния церемониал на Италия, а в периода 2007-2009 г. е бил директор на дирекция „Държавен протокол“ в МВнР. От 2009 до 2012 г. е постоянен представител на България към организациите на ООН със седалище в Рим. Специализирал е дипломатически отношения в Испанската дипломатическа академия в Мадрид. Завършил е и курс по въпросите на международната сигурност към Центъра за изследвания на политиката за сигурност в Женева. Владее английски, италиански, френски и испански и ползва португалски и руски език.

До назначаването си на поста извънреден и пълномощен посланик на Р. България в Кралство Испания Иван Кондов е бил шеф на протокола на президента Росен Плевнелиев.

Дипломатът е един от четиримата служители от екипа на българския експрезидент, които са получили нови назначения в самия край на мандата му.

Освен извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Испания, с правителствено решение, Иван Кондов става и постоянен представител на страната ни в Световната организация по туризъм.

Съобщeние на МВнР относно издаването на акт за брак, раждане или смърт в чужбина

facebook
ЛЮБОПИТНО

Фейсбук ни удължава живота

02/11/2016 WORLD BG

Фейсбук ни удължава живота. Социолози от калифорнийския университет в Сан Диего (САЩ) са стигнали до заключението, че умерената употреба на социалната мрежа Facebook може да бъде свързана с увеличаване на продължителността на живота, съобщава „Antena Последни

СВЯТ

Мълния удари самолет на Wizz Air и предизвика аварийно кацане на софийското летище

30/12/2017 WORLD BG

Мълния удари самолет на Wizz Air и предизвика аварийно кацане на софийското летище. Маршрутът на полет W66401 е бил от грузинския град Кутаиси за гръцкия Кавала, съобщиха от летището в Кутаиси. Малко преди кацането в Последни

ОБЩЕСТВО

62% от работещите в Испания работят, въпреки че имат здравословни проблеми

02/05/2017 WORLD BG

62% от работещите в Испания ходят със здравословни проблеми на работа. А повече от половината , 51% от работещите, страдат от болки в шийните прешлени. Това са данните, изнесени в ново проучване, публикувано по повод Последни

Be the first to comment

Вашият коментар