Новият български посланик в Мадрид връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (видео)

посланик

Новият извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Испания Иван Кондов връчи акредитивните си писма на испанския крал Фелипе VI на официална церемония в кралския дворец.

Иван Кондов е бил назначен на този пост с указ Nº 362 на българския президент Росен Плевнелиев и сменя досегашния посланик Костадин Коджабашев. Президентския указ е обнародван в брой 92 на Държавен вестник от 22.11.2016 година.

Иван Кондов е завършил специалността „Международни отношения“ в Университета за национално и световно стопанство в София през 1994 г. През 1995 г. започва работа в Министерството на външните работи в София. Работил е в българското посолството в Лондон и в мисията на България към НАТО в Брюксел. В края на 2007 г. преминава обучение по протоколна дейност в Държавния церемониал на Италия, а в периода 2007-2009 г. е бил директор на дирекция „Държавен протокол“ в МВнР. От 2009 до 2012 г. е постоянен представител на България към организациите на ООН със седалище в Рим. Специализирал е дипломатически отношения в Испанската дипломатическа академия в Мадрид. Завършил е и курс по въпросите на международната сигурност към Центъра за изследвания на политиката за сигурност в Женева. Владее английски, италиански, френски и испански и ползва португалски и руски език.

До назначаването си на поста извънреден и пълномощен посланик на Р. България в Кралство Испания Иван Кондов е бил шеф на протокола на президента Росен Плевнелиев.

Дипломатът е един от четиримата служители от екипа на българския експрезидент, които са получили нови назначения в самия край на мандата му.

Освен извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Испания, с правителствено решение, Иван Кондов става и постоянен представител на страната ни в Световната организация по туризъм.

Съобщeние на МВнР относно издаването на акт за брак, раждане или смърт в чужбина

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания- какво да изберем: пенсионен план и пенсионна застраховка?

17/07/2017 WORLD BG

Пенсионен план (plan de pensiones) и пенсионна застраховка (seguro de jubilación). Това са две различни понятия и не трябва да се бъркат. Въпреки че и двата продукта имат една и съща цел, пътищата, които извървяват Последни

ЛЮБОПИТНО

Мостът Йоресунд- моста, който потъва в морето

23/12/2016 WORLD BG

Мостът „Йоресунд“ е комбиниран автомобилно-железопътен мост над протока Йоресунд, съединяващ градовете Копенхаген на остров Шеланд, Дания и Малмьо (Швеция) на Скандинавския полуостров. Строителството на моста започва през 1995 година и завършва през 1999 г. Мостът Последни

НАЧАЛО

Престрелка в центъра на Париж. Двама полицаи са убити

20/04/2017 WORLD BG

При престрелка в центъра на Париж има убит полицай, а друг е бил тежко ранен. Той е бил уцелен в главата и по- късно е починал. Около 21 часа местно време към двамата патрулиращи полицаи Последни

Leave a Reply