Новият български посланик в Мадрид връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (видео)

посланик

Новият извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Испания Иван Кондов връчи акредитивните си писма на испанския крал Фелипе VI на официална церемония в кралския дворец.

Иван Кондов е бил назначен на този пост с указ Nº 362 на българския президент Росен Плевнелиев и сменя досегашния посланик Костадин Коджабашев. Президентския указ е обнародван в брой 92 на Държавен вестник от 22.11.2016 година.

Иван Кондов е завършил специалността „Международни отношения“ в Университета за национално и световно стопанство в София през 1994 г. През 1995 г. започва работа в Министерството на външните работи в София. Работил е в българското посолството в Лондон и в мисията на България към НАТО в Брюксел. В края на 2007 г. преминава обучение по протоколна дейност в Държавния церемониал на Италия, а в периода 2007-2009 г. е бил директор на дирекция „Държавен протокол“ в МВнР. От 2009 до 2012 г. е постоянен представител на България към организациите на ООН със седалище в Рим. Специализирал е дипломатически отношения в Испанската дипломатическа академия в Мадрид. Завършил е и курс по въпросите на международната сигурност към Центъра за изследвания на политиката за сигурност в Женева. Владее английски, италиански, френски и испански и ползва португалски и руски език.

До назначаването си на поста извънреден и пълномощен посланик на Р. България в Кралство Испания Иван Кондов е бил шеф на протокола на президента Росен Плевнелиев.

Дипломатът е един от четиримата служители от екипа на българския експрезидент, които са получили нови назначения в самия край на мандата му.

Освен извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Испания, с правителствено решение, Иван Кондов става и постоянен представител на страната ни в Световната организация по туризъм.

Съобщeние на МВнР относно издаването на акт за брак, раждане или смърт в чужбина

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Безработицата в Испания намалява, увеличава се броят на подписаните постоянни трудови договори

02/03/2017 WORLD BG

Данните за безработицата през изминалия месец февруари показват, че броят на регистрираните безработни в бюрата по труда е намалял с 9 355 души, докато през същия период на миналата година се е бил увеличил с Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

40 българи, работили в Испания са източили 241 хил. лева в България

30/05/2018 WORLD BG

От Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) разследват 40 българи, работили в Испания за укриване на доходи. Хората са работили при техен съгражданин в испанския град Аранда де Дуеро и от половин година получават обезщетение в Последни

ЛЮБОПИТНО

Забраненият остров

17/08/2017 WORLD BG

Забраненият остров се казва Ilha da Queimada Grande и от далече е много привлекателен. Той е от тези екзотични острови, за които много хора си мечтаят: да се излежават безгрижно на плажа и да забравят Последни

Be the first to comment

Вашият коментар