Оправдаха българите, обвинени за източване на 1,5 млн. евро от испанската здравна система

Оправдаха българите, обвинени за източване на 1,5 млн. евро от испанската здравна система. Новината съобщи чрез фейсбук профила си адвоката на нашите сънародници София Николаева. Ето какво написа тя:

БЪЛГАРИН НА ХЕМОДИАЛИЗА В ИСПАНИЯ НЕ Е РАВНО НА ИЗПЕЧЕН МАФИОТ
С огромно професионално удовлетворение и с най-искрени, човешки чувства споделям с вас, че след повече от една година усърден труд на целия екип на кантората, обвиненията срещу нашите сънародници за така нареченото “източване на испанската здравна система“ ОТПАДНАХА. Успяхме да докажем тяхната невинност!!!

През 2015 г. в Испания започна т.нар. операция „Бъбрек“, в която се разследваха общо 20 българи. Сънародниците ни бяха обвинени, че са им направени трансплантации на бъбреци без да имат право на това, тъй като са си осигурили място в листата, представяйки фиктивни трудови договори.

14 от обвинените са бяха на хемодиализа, а испанските власти имаха съмнения, че са пътували само за трансплантациите. Без да е гледано дело и съответно без присъда те бяха изключени от списъка на чакащите трансплант в продължение на повече от една година.

През месец юли тази година разследваните отново са включени в лисата на чакащите и очакват своя донор.

Испания е световен лидер както по трансплантация на органи, така и по донорство. През 2016 г. в страната са направени 126 670 такива операции.

Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС и е трета в света

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

От 76 години Испания живее в неправилната часова зона

22/06/2017 WORLD BG

От 76 години Испания живее в неправилната часова зона. А испанците са прочути с взискателността си по отношение на храненето. Дори си имат и поговорка за това: „Храни се добре, за да живееш още по-добре! Последни

БЪЛГАРИЯ

Български замък се нареди на четвърто място по красота в Европа

10/08/2017 WORLD BG

Български замък се нареди на четвърто място по красота в Европа. Това е замъкът „Влюбен във вятъра”, който се намира в село Равадиново и вече изпревари британския дворец Уиндзор по красота. Българският замък се нареди Последни

фаи
ЛЮБОПИТНО

Фаи- известният валенсиански фестивал „Las fallas” (видео)

25/01/2017 WORLD BG

Фаи (на испански: Las Fallas) са официален празник в област Валенсия, Испания. Провеждат се ежегодно от 14 до 19 март във Валенсия, Аликанте, Кастейон и мнозинството от по-малките градове и села в Област Валенсия (Испания). Последни

Leave a Reply