Оправдаха българите, обвинени за източване на 1,5 млн. евро от испанската здравна система

Оправдаха българите, обвинени за източване на 1,5 млн. евро от испанската здравна система. Новината съобщи чрез фейсбук профила си адвоката на нашите сънародници София Николаева. Ето какво написа тя:

БЪЛГАРИН НА ХЕМОДИАЛИЗА В ИСПАНИЯ НЕ Е РАВНО НА ИЗПЕЧЕН МАФИОТ
С огромно професионално удовлетворение и с най-искрени, човешки чувства споделям с вас, че след повече от една година усърден труд на целия екип на кантората, обвиненията срещу нашите сънародници за така нареченото “източване на испанската здравна система“ ОТПАДНАХА. Успяхме да докажем тяхната невинност!!!

През 2015 г. в Испания започна т.нар. операция „Бъбрек“, в която се разследваха общо 20 българи. Сънародниците ни бяха обвинени, че са им направени трансплантации на бъбреци без да имат право на това, тъй като са си осигурили място в листата, представяйки фиктивни трудови договори.

14 от обвинените са бяха на хемодиализа, а испанските власти имаха съмнения, че са пътували само за трансплантациите. Без да е гледано дело и съответно без присъда те бяха изключени от списъка на чакащите трансплант в продължение на повече от една година.

През месец юли тази година разследваните отново са включени в лисата на чакащите и очакват своя донор.

Испания е световен лидер както по трансплантация на органи, така и по донорство. През 2016 г. в страната са направени 126 670 такива операции.

Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС и е трета в света

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ограничиха достъпа до въздушното пространство над Барселона заради референдума за независимост на Каталуния

29/09/2017 WORLD BG

Днес централното испанско правителство наложи ограничение на достъпа до въздушното пространство над Барселона. Министерството на благоустройството (Ministerio de Fomento) затвори небето над каталунската столица за малки самолети и хеликоптери на Гражданската авиация. Забраната ще продължи Последни

запор на банковите сметки в чужбина
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Връзката между Андора и борбата за независимост в Каталуния

10/10/2017 WORLD BG

Право пропорционално на засилването на разследванията за корупция в сепаратистката каталунска партия CiU, в следствие на които вече започнаха дела срещу клана Pujol, ескалира и борбата за независимост на Каталуния. Важно е да се отбележи, Последни

международен съд
НАЧАЛО

Българка застана начело на най-опасния Международен съд

08/01/2017 WORLD BG

На 15 декември 2016 година професорът по наказателно-процесуално право Екатерина Трендафилова беше избрана измежду 148 кандидати за председател на новосъздадения Специализиран международен съд за Косово. Кариерата на професор Трендафилова за почва през 2006 година като Последни

Be the first to comment

Вашият коментар