„Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Барселона

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Барселона, се разбира от изявление, разпространено от информационната агенция на групировката „Амак”.

„Извършителите на атаката в Барселона са бойци на Ислямска държава. Те действаха след призив да атакуваме държави, приятели на коалицията“.

Агенция Ройтерс отбелязва, че групировката има предвид военната коалиция, предвождана от САЩ.

По традиция ИД поема отговорност за всяка една подобна атака в Европа, както се случи при нападенията в Лондон, Стокхолм и Ница. Тепърва испанските власти ще разследват дали извършителите са терористична клетка или става въпрос за вълк-единак.

От испанската полиция са заявиха, че около 21:30 часа в едно полицейско поделение в Барселона се е явил млад мъж, твърдейки, че се казва Дрис Оукабир. Той е заявил, че документите му са били откраднати и за това иска да подаде жалба.

Дрис Оукабир е един от заподозрените за днешния атентат, чиито лични документи бяха намерени в един от взетите под наем ванове.

Ван се е врязал в пешеходци в центъра на Барселона

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Барселона забранява движението на стари автомобили

06/03/2017 WORLD BG

Барселона забранява движението на стари автомобили. Това е едно от споразуменията, постигнати на срещата между правителството на Каталуния, Общинския съвет на Барселона и представителите на 40 квартала на града и околностите. Целта е през следващите Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания също засече партида със заразени яйца

12/08/2017 WORLD BG

Испания също засече партида със заразени яйца в País Vasco (Страната на баските). Здравният департамент на правителството на автономната област информира, че са заскели първата за Испания партида със заразени яйца, чиито получател е била Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най-мръсната контрабанда, която влиза в Испания е от Гибралтар

08/08/2017 WORLD BG

Най-мръсната контрабанда, която влиза в Испания е от Гибралтар и е разкрита по време на международната полицейска операция „Тисон”. Тя е била насочена срещу нелегалните депа за боклук и е била проведена в 43 страни. Последни

Leave a Reply