„Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Барселона

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Барселона, се разбира от изявление, разпространено от информационната агенция на групировката „Амак”.

„Извършителите на атаката в Барселона са бойци на Ислямска държава. Те действаха след призив да атакуваме държави, приятели на коалицията“.

Агенция Ройтерс отбелязва, че групировката има предвид военната коалиция, предвождана от САЩ.

По традиция ИД поема отговорност за всяка една подобна атака в Европа, както се случи при нападенията в Лондон, Стокхолм и Ница. Тепърва испанските власти ще разследват дали извършителите са терористична клетка или става въпрос за вълк-единак.

От испанската полиция са заявиха, че около 21:30 часа в едно полицейско поделение в Барселона се е явил млад мъж, твърдейки, че се казва Дрис Оукабир. Той е заявил, че документите му са били откраднати и за това иска да подаде жалба.

Дрис Оукабир е един от заподозрените за днешния атентат, чиито лични документи бяха намерени в един от взетите под наем ванове.

Ван се е врязал в пешеходци в центъра на Барселона

растежът на испанската икономика
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Растежът на испанската икономика отново надмина очакванията

10/01/2017 WORLD BG

Растежът на испанската икономика отново надмина очакванията. Директорът на икономическата служба на „Монклоа” Ева Вайе заяви, че испанската икономика е отбелязала ръст от 3,3% през 2016 г., което е с една десета повече от прогнозите. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: сервитьор намери чанта със 77 000 евро и ги върна на собственика им

27/07/2017 WORLD BG

Сервитьор намери чанта със 77 000 евро и ги върна на собственичката им. В чантата, която е била забравена под пощенската кутия във входа на блика на героя, е имало 17 000 евро в банкноти, Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Влак катастрофира в Барселона, има поне 19 ранени

28/07/2017 WORLD BG

Влак катастрофира в Барселона. Информацията до момента е за поне 48 пострадали, 19 човека са ранените, които се нуждаят от болнично лечение, като 5 от тях са тежко ранените. Влак, пътуващ по маршрут R2 SUR Последни

Be the first to comment

Вашият коментар