Официално становище на ФК „Валенсия” за раздялата с Любо Пенев

Бившият български национал и футболист на ФК Валенсия Любослав Пенев се разделя с треньорския пост във втория отбор на прилепите. Той е уведомил ръководството на отбора, че е решил да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. В клуба са разочаровани от постъпката на Пенев и в тази връзка беше разпространено официално становище по въпроса. Ето какво гласи то:

Преди Любослав Пенев да реши да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз за предстоящите избори, които ще се проведат през февруари, ФК Валенсия иска да съобщи следното:

1. Подобно лично решение на Пенев бе споменато като възможност, но въпреки това ни изненада и разочарова. Съжаляваме за това еднолично негово решение да се откаже от треньорския пост в клуба по средата на сезона, което ще навреди на имиджа на нашия “Б” отбор и на академията на Валенсия. Не можем да си позволим подобна несигурност, да имаме треньор, чийто фокус е далеч от моментната му работа.

2. Любо Пенев вече не е треньор на Валенсия Местайя. Мигел Грау, който досега водеше отбора до 16 години, ще поеме неговите функции за предстоящия мач с Лейда.

Любослав Пенев е новият треньор на втория футболен отбор „Валенсия”

Любо Пенев с първа победа като треньор на „Валенсия Местая”

Be the first to comment

Вашият коментар