Пилотите на Ryanair ще стачкуват точно около празниците

мълния

Пилотите на Ryanair в от базите в Ирландия, Германия, Италия и Португалия ще стачкуват точно около празниците. За момента се знаят само датите за стачките на ирландските и италианските пилоти.

В Ирландия пилотите, които представляват 28% от общия брой пилоти на нискотарифния превозвач, ще стачкуват на 20 декември, сряда, съобщи вчера ирландски синдикат.

Недоволството на пилотите в различни градове от мрежата на Райънеър се прояви през последните месеци. Основните им искания са свързани със социалната им защита чрез колективни трудови договори.

Гepмaнcĸият cиндиĸaт нa пилoтитe Vеrеіnіgung Сосkріt зaяви, чe ca възмoжни cтaчĸи в cтpaнaтa cpeщy Rуаnаіr, пpeдaвa Rеutеrѕ. Coлидapни c ĸoлeгитe cи oт дpyги cтpaни в Eвpoпa, нeмcĸитe пилoти нacтoявaт зa пo-дoбpи ycлoвия нa тpyд oт иpлaндcĸия бюджeтeн пpeвoзвaч.

„Иcĸaмe paмĸoви дoгoвopи c Rуаnаіr. He виждaмe дpyг нaчин“,

ĸaзвa пpeзидeнтът нa cиндиĸaтa в Гepмaния Иля Шyлц. Дo мoмeнтa ĸoмпaниятa oтĸaзвa дa вoди пpeгoвopи cъc cиндиĸaти, ĸaтo зaявявa, чe пpeдпoчитa дa гoвopи диpeĸтнo c пepcoнaлa. Шyлц пocoчи, чe e възмoжнo cтaчĸaтa дa бъдe мeждy 23 и 26 дeĸeмвpи т.г. Oбиĸнoвeнo cиндиĸaтът дaвa пpeдyпpeждeниe oт 24 чaca.

Италианските пилоти ще стачкуват на 15 декември, съобщи профсъюзът „Анпак“ (Anpac) в писмо до авиокомпанията, като добави, че те се борят за правото да договорят колективните си трудови договори и за решаване на проблеми като социалното и здравно осигуряване и планирането на отпуските.

Италианският транспортен синдикат (FIT-CISL) уточни, че стачката е била отложена от 10-и за 15-и декември.

Авиокомпанията заяви, че двата синдиката представляват служителите на италианския авиопревозвач „Алиталия“ (Alitalia) и „нямат роля“ в ирландската компания, която е била заплашвана от стачки в миналото пет пъти, но винаги са били отменяни.

RYANAIR анулира около 2 000 полета до края на месец октомври

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Радиоактивният облак достигна и Испания, след като премина през почти цяла Европа

12/11/2017 WORLD BG

Радиоактивният облак достигна и Испания, след като премина през почти цяла Европа. Това съобщи френският Институт за ядрена безопасност IRSN. Информацията с която се разполага до момента е, че заради авария в ядрено съоръжение в Последни

facebook
ЛЮБОПИТНО

Фейсбук ни удължава живота

02/11/2016 WORLD BG

Едно изследване на социолози от калифорнийския университет в Сан Диего (САЩ) е стигнало до заключението, че умерената употреба на социалната мрежа Facebook може да бъде свързана с увеличаване на продължителността на живота, съобщава „Antena 3“. Последни

НАЧАЛО

Защо в българското знаме има бяло, зелено, червено

03/03/2017 WORLD BG

Това е една история, която я няма в учебниците. Пропусната от недоглеждане или от хроничния ни проблем да забравяме историята си. Кой, кога, как и защо създава българския трикольор? Създаването му преплита три държави, две Последни

Leave a Reply