Евакуираха над 22 000 души заради пожар по време на концерт в Барселона

Евакуираха над 22 000 души заради пожар по време на концерт в Барселона. Инцидентът е станал на 29 юли в 22:18 часа по време на мега фестивала на електронна музика Tomorrowland, провеждащ се в парка Can Zam de Santa Coloma de Gramenet в Барселона.

По средата на участието на DJ Armin Van Buuren, което е било чрез директно включване от Белгия, е избухнал пожар на сцената. Според последвалото разследване едната от тонколоните се е запалила от многобройните пиротехнически ефекти. Пламналият огън бързо се е разрастнал и организаторите са предприели незабавното евакуиране на публиката.

На мястото на инцидента са пристигнали 11 пожарникарски екипа, полиция и линейки на „Бърза помощ”. Перфектната организация е успяла успешно да евакуира всичките 22 143 човека публика.

Организаторите на мероприятието са съобщили, че няма пострадали. Информацията е потвърдена и от Службата за бързо реагиране на Каталуния.

От фирма Unite Barcelona, организатор на фестивала Tomorrowland в Испания са заявили, че парите от билетите на всички присъстващи ще бъдат върнати, но това ще стане след 1 август.

Tomorrowland е известен фестивал на електронната музика, който се провежда всяка година в град Буум, Белгия. Тази година организаторите на събитието са решили да включат и Барселона към репликите на фестивала в различни страни, които се провеждат по същото време и чрез директна връзка.

Мероприятието в Барселона, под името Unite With Tomorrowland, е трябвало да продължи повече от 12 часа чрез директна връзка не само с Белгия, но и с другите точки, където се провежда: Дубай, Германия, Израел, Ливан, Малта, Южна Корея и Тайван.

Владимир Путин засвири на пиано, докато чакаше държавния глава на Китай (видео)

Защо Израел и Австралия участват в „Евровизия”, а Русия- не?

Be the first to comment

Вашият коментар