Евакуираха над 22 000 души заради пожар по време на концерт в Барселона

Евакуираха над 22 000 души заради пожар по време на концерт в Барселона. Инцидентът е станал на 29 юли в 22:18 часа по време на мега фестивала на електронна музика Tomorrowland, провеждащ се в парка Can Zam de Santa Coloma de Gramenet в Барселона.

По средата на участието на DJ Armin Van Buuren, което е било чрез директно включване от Белгия, е избухнал пожар на сцената. Според последвалото разследване едната от тонколоните се е запалила от многобройните пиротехнически ефекти. Пламналият огън бързо се е разрастнал и организаторите са предприели незабавното евакуиране на публиката.

На мястото на инцидента са пристигнали 11 пожарникарски екипа, полиция и линейки на „Бърза помощ”. Перфектната организация е успяла успешно да евакуира всичките 22 143 човека публика.

Организаторите на мероприятието са съобщили, че няма пострадали. Информацията е потвърдена и от Службата за бързо реагиране на Каталуния.

От фирма Unite Barcelona, организатор на фестивала Tomorrowland в Испания са заявили, че парите от билетите на всички присъстващи ще бъдат върнати, но това ще стане след 1 август.

Tomorrowland е известен фестивал на електронната музика, който се провежда всяка година в град Буум, Белгия. Тази година организаторите на събитието са решили да включат и Барселона към репликите на фестивала в различни страни, които се провеждат по същото време и чрез директна връзка.

Мероприятието в Барселона, под името Unite With Tomorrowland, е трябвало да продължи повече от 12 часа чрез директна връзка не само с Белгия, но и с другите точки, където се провежда: Дубай, Германия, Израел, Ливан, Малта, Южна Корея и Тайван.

Владимир Путин засвири на пиано, докато чакаше държавния глава на Китай (видео)

Защо Израел и Австралия участват в „Евровизия”, а Русия- не?

НАЧАЛО

Сърбия въведе електронен контрол за следене на средната скорост на превозните средства

19/10/2017 WORLD BG

От 1 септември Сърбия въведе електронен контрол за селдене на средната скорост на превозните средства по магистралите, а пътната полиция налага глоби, които варират между 3000 и 120 хил. динара, тоест от порядъка на около Последни

фаи
ЛЮБОПИТНО

Фаи- известният валенсиански фестивал „Las fallas” (видео)

25/01/2017 WORLD BG

Фаи (на испански: Las Fallas) са официален празник в област Валенсия, Испания. Провеждат се ежегодно от 14 до 19 март във Валенсия, Аликанте, Кастейон и мнозинството от по-малките градове и села в Област Валенсия (Испания). Последни

Огнян Герджиков
БЪЛГАРИЯ

Общественият съвет за българите в чужбина започна работа

20/12/2017 WORLD BG

Общественият съвет за българите в чужбина, който е към вицепрезидента Илияна Йотова, проведе първата си среща вчера. В Съвета участват представители на изпълнителната власт, водещи учени, политолози, университетски преподаватели, журналисти и общественици. „Целта ни е Последни

Leave a Reply