Евакуираха над 22 000 души заради пожар по време на концерт в Барселона

Евакуираха над 22 000 души заради пожар по време на концерт в Барселона. Инцидентът е станал на 29 юли в 22:18 часа по време на мега фестивала на електронна музика Tomorrowland, провеждащ се в парка Can Zam de Santa Coloma de Gramenet в Барселона.

По средата на участието на DJ Armin Van Buuren, което е било чрез директно включване от Белгия, е избухнал пожар на сцената. Според последвалото разследване едната от тонколоните се е запалила от многобройните пиротехнически ефекти. Пламналият огън бързо се е разрастнал и организаторите са предприели незабавното евакуиране на публиката.

На мястото на инцидента са пристигнали 11 пожарникарски екипа, полиция и линейки на „Бърза помощ”. Перфектната организация е успяла успешно да евакуира всичките 22 143 човека публика.

Организаторите на мероприятието са съобщили, че няма пострадали. Информацията е потвърдена и от Службата за бързо реагиране на Каталуния.

От фирма Unite Barcelona, организатор на фестивала Tomorrowland в Испания са заявили, че парите от билетите на всички присъстващи ще бъдат върнати, но това ще стане след 1 август.

Tomorrowland е известен фестивал на електронната музика, който се провежда всяка година в град Буум, Белгия. Тази година организаторите на събитието са решили да включат и Барселона към репликите на фестивала в различни страни, които се провеждат по същото време и чрез директна връзка.

Мероприятието в Барселона, под името Unite With Tomorrowland, е трябвало да продължи повече от 12 часа чрез директна връзка не само с Белгия, но и с другите точки, където се провежда: Дубай, Германия, Израел, Ливан, Малта, Южна Корея и Тайван.

Владимир Путин засвири на пиано, докато чакаше държавния глава на Китай (видео)

Защо Израел и Австралия участват в „Евровизия”, а Русия- не?

НАЧАЛО

ЕС е похарчил за отбрана през 2016 година 206,1 милиарда евро

09/03/2017 WORLD BG

Общата сума, които страните членки на ЕС са изразходвали за отбрана през 2016 година възлиза на 206.1 милиарда евро, срещу 199 милиарда през 2012 г. Изнесените данни са плод на съвместното сътрудничество между Международния институт Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Затвор за лидерите на двете най-големи сепаратиски организации в Каталуния

17/10/2017 WORLD BG

Испанският съд реши: затвор за лидерите на двете най-големи сепаратистки организации в Каталуния „Национално каталунско събрание“ („ANC”) и „Òmnium Cultural” съотетно Jordi Sànchez и Jordi Cuixart докато тече следствието срещу тях по обвинения в противодържавни Последни

Великобритания ще облага с данък фирмите
НАЧАЛО

Великобритания ще облага с данък компаниите, в които продължат да работят граждани от ЕС след „BREXIT”

12/01/2017 WORLD BG

Обединеното кралство обмисля налагането на данък за компании, които наемат работници от страни от Европейския съюз след „Вrexit“, е заявил държавният секретар по въпросите на имиграцията Робърт Гудуил пред Парламентарната подкомисия по въпросите на външните Последни

Be the first to comment

Вашият коментар