Престрелка пред катедралата Нотр Дам в Париж

Престрелка пред катедралата Нотр Дам в Париж.

ВВС съобщава, че мъж е нападнал и ударил с чук по главата полицай пред катедралата „Нотр Дам“ в Париж.

Полицията във Франция е потвърдила, че пред катедралата „Нотр Дам“ в Париж е застрелян мъж, който се е опитал да нападне офицер с чук.

Други полицаи са стреляли по нападателя и са го ранили.

Според очевидци нападателят е бил сериозно ранен, повече за състоянието му засега не се съобщава. Туристите в централния парижки район са се разтичали да се скрият, когато се разиграла сцената с нападението.

Районът около катедралата е напълно отцепен.

Полицията е обявила в Туитър за инцидента и е призовала хората да стоят далеч от мястото.

В същото време потребители на социалната мрежа написаха, че се намират в катедралата и са блокирани, като не знаят какво се случва отвън.

Според източници на френското издание „Фигаро” около 900 души са затворени в катедралата. Органите на реда ги проверяват, за да установят дали сред тях няма съучастник на нападателя.

Агенция „Франс прес“ съобщава, че атаката е била квалифицирана като терористичен акт и съответното звено на прокуратурата вече е започнало разследване във връзка с инцидента.

Франция е в извънредно положение от 2015 г., след като в терористични атаки загинаха 130 души.

Мароканец нахлу с „ Алах е велик ” по време на сватба в католическа църква в Испания (видео)

Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанското Мъртво море

06/05/2017 WORLD BG

Природният парк Lagunas de La Mata y Torrevieja (Аликанте) е испанското Мъртво море. Всички, които са били там го оприличават с езерото, разположено между Израел и Йордания. Паркът е природно защитена територия, разположена на 3 Последни

НАЧАЛО

Българин с българин не може да се разбере…

27/02/2017 WORLD BG

Преди 118 години, на 26.02.1899 г. чешкият историк и български министър на образованието проф. Константин Иречек публикува статия, в която описва народопсихологията на българина. Ето извадки от нея: … Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим Последни

ЛЮБОПИТНО

Първата кукла Барби с хиджаб излиза на пазара

15/11/2017 WORLD BG

За първи път в 58 годишната си история куклата Барби ще се появи на пазара с хиджаб. Новата Барби е създадена за специално за Ибтихай Мохамед, която по време на летните олимпийски игри през 2016 Последни

Leave a Reply