Разследват испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари

Испанският национален съд (Audiencia Nacional) е повдигнал обвинение на испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари. Съдия Исмаел Морено е образувал дело срещу десет клона на банка CaixaBank, които са обвинени в облагодетелстване, помощ и укриване на средства на клиенти с китайска националност, разследвани в операциите на испанската полиция срещу китайската мафия известни като ‘Emperador’, ‘Chequia’, ‘Snake’ и ‘Pólvora’.

Собствениците на CaixaBank са отрекли всякакъв вид сътрудничество в това отношение и са заявили, че в банката има норми, които служителите са задължени да спазват и една от тях е борбата с прането на пари.

От испанският орган за борба с прането на пари и паричните престъпления Sepblac твърдят, че през периода от 2013 г. до 2015 г. са направени 99,1 милиона трансфера до Китай и Хонконг на обща стойност 31,7 милиона евро.

От CaixaBank не са съгласни с обвинението и заявиха, че признаци на пране на пари има в банковите операции на само 2-ма от общо 193-мата разследвани клиенти.

В началото на месец октомври 2017 г. най-голямата каталунска банка CaixaBank премести седалището си от Барселона във Валенсия заради политическата несигурност в автономната област, породена от борбата за независимост от Испания.

Испанска банка започна продажбата на намалени жилища за младежи

Испанска банка подарява по 2 000 евро на децата, които са родени в новогодишната нощ

И най-голямата банка на Каталуния CaixaBank напуска областта и се мести във Валенсия

БЪЛГАРИЯ

23 пътника свалени в София от самолет на авиокомпания WizzAir

30/08/2017 WORLD BG

23 пътника свалени в София от самолет на авиокомпания WizzAir, които е трябвало да пътуват вчера за Лондон. За инцидента се разбра от социалната мрежа Фейсбук, където Мария Иванова, една от потърпевшите, написа: „Нямам думи, Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Задържаха българин, пътуващ за Мадрид с 5,2 кг. хероин в багажа

09/08/2017 WORLD BG

Митническите служители на летище „София” са задържали българин, пътуващ за Мадрид с 5,2 кг. хероин в регистрирания багаж. Стойността на задържания наркотик се оценява на около 500 000 лева, а на нелегалния пазар стойността на Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Снегът отново блокира пътища в Испания

04/02/2018 WORLD BG

Снегът отново блокира пътища в Испания. Най-засегнати са мадридския М-601 около Серседия (Cercedilla) и А-337 около Ферейра (Ferreira), Гранада. Национален път M-601 е затворен за движение на МПС между 12-тия и 20-тия километър и в Последни

Be the first to comment

Вашият коментар