Разследват испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари

Испанският национален съд (Audiencia Nacional) е повдигнал обвинение на испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари. Съдия Исмаел Морено е образувал дело срещу десет клона на банка CaixaBank, които са обвинени в облагодетелстване, помощ и укриване на средства на клиенти с китайска националност, разследвани в операциите на испанската полиция срещу китайската мафия известни като ‘Emperador’, ‘Chequia’, ‘Snake’ и ‘Pólvora’.

Собствениците на CaixaBank са отрекли всякакъв вид сътрудничество в това отношение и са заявили, че в банката има норми, които служителите са задължени да спазват и една от тях е борбата с прането на пари.

От испанският орган за борба с прането на пари и паричните престъпления Sepblac твърдят, че през периода от 2013 г. до 2015 г. са направени 99,1 милиона трансфера до Китай и Хонконг на обща стойност 31,7 милиона евро.

От CaixaBank не са съгласни с обвинението и заявиха, че признаци на пране на пари има в банковите операции на само 2-ма от общо 193-мата разследвани клиенти.

В началото на месец октомври 2017 г. най-голямата каталунска банка CaixaBank премести седалището си от Барселона във Валенсия заради политическата несигурност в автономната област, породена от борбата за независимост от Испания.

Испанска банка започна продажбата на намалени жилища за младежи

Испанска банка подарява по 2 000 евро на децата, които са родени в новогодишната нощ

И най-голямата банка на Каталуния CaixaBank напуска областта и се мести във Валенсия

БЪЛГАРИЯ

Wizz Air започва да лети от Варна до шест европейски града

23/07/2017 WORLD BG

Wizz Air започва да лети от Варна до шест европейски града и Тел Авив в Израел. Това става възможно благодарение на новооткритата база на компанията в морската ни столица, в която са вложени 99 млн. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Предлагат да се въведе единен социално-осигурителен номер за трудещите се в ЕС

28/11/2017 WORLD BG

Европейската комисия предлага да бъде въведен и единен социално-осигурителен номер за работещите в ЕС. За целта ще се създаде единна Европейска служба по труда, която ще следи за спазването на Европейското трудово законодателство най-вече в Последни

БЪЛГАРИЯ

Как гласуваха българите в чужбина

27/03/2017 WORLD BG

Как гласуваха българите чужбина При 98,50% обработени протоколи от избирателните секции в чужбина резултатът е следният: ГЕРБ води с 24,45 на сто при българите в чужбина. На втора позиция е ДОСТ с 17,49 на сто, Последни

Be the first to comment

Вашият коментар