Рафаел Надал се раздели с треньора си

Рафаел Надал се раздели с треньора си след 27 години и 75 спечелени титли. Тони Надал, който е и чичо на тенисист Nº1 в света, обяви още през февруари тази година, че:

От следващата година няма да съм част от треньорския екип на Рафа, тъй като ще се посветя изцяло на тенис академията ни в Майорка. Връзката с племенника ми винаги е била оптимална, като за толкова години отношенията ни никога не са били в периоди на криза. Пътувал съм с Рафа през всичките тези години, като сега искам да се върна в обучението на млади хора, а академията е точното място“.

Веднага след загубата на Надал от Давид Гофен на АТП в Лондон, Тони Надал написа прощално писмо:

„С участието ни на майсторския турнир в Лондон през миналата седмица слагам край на кариерата си като треньор на моя племенник Рафаел. За мен завърши един щастлив 27 годишен период, който започна в деня, в който 3 годишния син на моя брат Себастиан стъпи на моя тенис корт. Сега аз излизам от неговия щастлив период, но пътуването ми не спира до тук. Аз ще продължа да се занимавам с тенис защото моят ентусиазъм и любов към този спорт, слава богу, остават непокътнати. Искам по много специален начин да призная и да изкажа неимоверната си благодарности на виновника за моя късмет- моят племенник Рафаел. Връзката ми с него винаги е била необичайно лесна в рамките на света, в които работим. Благодарение на неговото образование, отношение и страст към спорта аз успях да наложа моя начин на разбиране на тази професия. Благодарение на Рафа съм имал преживявания, които са надминали всичките ми мечти като треньор, пътувал съм до невероятни места и съм се срещнал с много интересни хора. Днес, аз се чувствам много ценен и обичан, много повече от което заслужавам, благодарение на невероятния ми племенник.”

Статуя на Рафаел Надал ще бъде поставена на турнира „Ролан Гарос“

Със сълзи в очите Рафаел Надал вдигна за 10-ти път купата на тенис- турнира „Ролан Гарос” (видео)

Be the first to comment

Вашият коментар