Руснак е поставил взрива до автобуса на ФК „Борусия”- Дортмунд

Германската полиция вече е задържала предполагаемия извършител на атентата срещу автобуса на футболния отбор „Борусия“ Дортмунд. По данни на немската прокуратура 28 годишен руснак, който има и германско гражданство е заложил експлозивите, за да спечели пари.

Германските медии съобщават, че рано тази сутрин в Баден-Вюртемберг е задържан Сергей В. Той е бил отседнал в същия хотел, в който са били настанени и футболистите на „Борусия“. Според разследването извършителя на атентата е правил резервации в хотела няколко пъти, защото все още не е било ясно кога точно ще играе отборът. След това е поискал смяна на стаята, за да гледа към улицата. Предполага се, че идеята му е била да може да наблюдава мястото на местопроизшествието. Руснакът е направил впечатление на служителите на хотела, защото в минутите след взривовете вместо да се евакуира, той си поръчал богата вечеря.

Причината за залагането на бомбите- Сергей бил купил 15 хиляди акции на „Борусия“ на стойност 78 хиляди евро и се надявал след инцидента, заради срив на стойността им да спечели около 4 милиона евро. За момента няма данни задържаният да е имал контакти с екстремистки организации.

На 11 април футболната среща между отборите „Борусия“ Дортмунд и френския отбор Монако беше отложена заради серия от експлозии. Ранени бяха защитникът на германците – испанецът Марк Бартра и един полицай. По първоначални данни германската прокуратура определи инцидента като терористичен акт. По случая беше задържан 26 годишен иракчанин, за когото се предполага, че е в контакт с терористичната организация Ислямска държава. Но връзка между него и нападението на футболистите така и не беше установена.

Взрив избухна до автобуса на футболен клуб “Борусия Дортмунд”

Be the first to comment

Вашият коментар