Сестрата на двама от терористите в Каталуния изнесе реч на митинг срещу тероризма

Сестрата на двама от терористите в Каталуния изнесе реч пред митинга срещу тероризма в град Рипол. Хафида Оукабир е сестра на Муса Оукабир, който беше убит от полицията в атентата в Камбрилс, и на Дрис Оукабир, който в момента е в затвора заради членуване в джахидистка клетка.

В речта си пред събралите се повече от 2 000 свои съграждани, протестиращи срещу тероризма в град Рипол (Жирона), Хафида подчерта, че болката е споделена. Митингът в 10 000-ия град, в който до последно са живеели членовете на разбитата терористичната клетка, бе организиран в памет на 15-те жертви и над 100 ранени в атентатите от миналата седмица в Барселона и Камбрилс (Тарагона).

„Мюсюлманите, които живеем в град Рипол и Каталуния благодарим за оказаната подкрепа. Болката е споделена, всички плакахме без да разбираме защо това се случва”, каза в речта си от името на мюсюлманската общност Хафида Оукабир.

От своя страна кметът на град Рипол, Жорди Муней изказа подкрепата си към мюсюлманската общност в града и за пореден път подчерта, че общинското ръководство ще продължи да се бори срещу екстремизма и ислямския радикализъм.

От страна на каталунското правителство на митинга присъстваха съветникът по икономическото развитие Санти Вила и съветникът по труда, социалните въпроси и семейството Долорс Басса.

„Нашето общество е като една разнородна смес, чиито различни съставки са се сработили много добре. Ето защо трябва да направим всичко възможно последните трагични събития никога да не се повтарят”, заяви Санти Вила.

Долорс Басса подчерта, че в Карталуния живеят 130 различни общности, които винаги са си съжителствали в мир и за това трябва да се продължи уверено напред, колкото и трудно да е това.

Намериха прощално писмо от един от терористите в испанския град Камбрилс

Испанската полиция откри и застреля атентатора от Барселона

ОБЩЕСТВО

Увеличава се доверието на гражданите в ЕС

18/06/2017 WORLD BG

Увеличава се доверието на гражданите в ЕС. Това е заключението на изследователския център „Пю” във Вашингтон. Базирайки се на свое проучване, социолозите твърдят, че доверието на гражданите в Европейският съюз се е повишило с 18 Последни

как мераклийски да опаковаме подаръците
ЛЮБОПИТНО

Как мераклийски да опаковаме подаръците за идващите празници? (видео)

19/12/2016 WORLD BG

Коледа, Нова година…почивни дни и семейни събирания. Но магията на тези празници не би била същата без подаръците защото те са едно от нещата, които най- много очакваме- колкото повече, толкова по- добре. Обикновено в Последни

СВЯТ

От 1 декември ще пътуваме без визи за Канада

05/03/2017 WORLD BG

От 1 декември ще пътуваме без визи за Канада. Това стана ясно още в края на миналата година в телефонен разговор между министър председателя на Канада Джъстин Трюдо и българския му колега Бойко Борисов. Телефонният Последни

Leave a Reply