Сестрата на двама от терористите в Каталуния изнесе реч на митинг срещу тероризма

Сестрата на двама от терористите в Каталуния изнесе реч пред митинга срещу тероризма в град Рипол. Хафида Оукабир е сестра на Муса Оукабир, който беше убит от полицията в атентата в Камбрилс, и на Дрис Оукабир, който в момента е в затвора заради членуване в джахидистка клетка.

В речта си пред събралите се повече от 2 000 свои съграждани, протестиращи срещу тероризма в град Рипол (Жирона), Хафида подчерта, че болката е споделена. Митингът в 10 000-ия град, в който до последно са живеели членовете на разбитата терористичната клетка, бе организиран в памет на 15-те жертви и над 100 ранени в атентатите от миналата седмица в Барселона и Камбрилс (Тарагона).

„Мюсюлманите, които живеем в град Рипол и Каталуния благодарим за оказаната подкрепа. Болката е споделена, всички плакахме без да разбираме защо това се случва”, каза в речта си от името на мюсюлманската общност Хафида Оукабир.

От своя страна кметът на град Рипол, Жорди Муней изказа подкрепата си към мюсюлманската общност в града и за пореден път подчерта, че общинското ръководство ще продължи да се бори срещу екстремизма и ислямския радикализъм.

От страна на каталунското правителство на митинга присъстваха съветникът по икономическото развитие Санти Вила и съветникът по труда, социалните въпроси и семейството Долорс Басса.

„Нашето общество е като една разнородна смес, чиито различни съставки са се сработили много добре. Ето защо трябва да направим всичко възможно последните трагични събития никога да не се повтарят”, заяви Санти Вила.

Долорс Басса подчерта, че в Карталуния живеят 130 различни общности, които винаги са си съжителствали в мир и за това трябва да се продължи уверено напред, колкото и трудно да е това.

Намериха прощално писмо от един от терористите в испанския град Камбрилс

Испанската полиция откри и застреля атентатора от Барселона

растежът на испанската икономика
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Брюксел подобри прогнозите си за ръста на испанската икономика

12/05/2017 WORLD BG

Ръста на испанската икономика за тази година ще бъде 2,8%. Това е с половин процент повече от очакваното. „Испанската икономика продължава да надминава всички очаквания. През последните четири години икономическия растеж прогресира по-балансирано, отколкото преди Последни

регистрация на автомобил
ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

Формалности и документи при регистрация на автомобил в ЕС

29/12/2016 WORLD BG

Където и да живеете в ЕС, трябва да наравите регистрирация на автомобил си в страната , в която обикновено живеете или пребивавате постоянно. По принцип не можете да регистрирате колата си в страна , в Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Таксите в детските градини в Испания

09/05/2017 WORLD BG

Таксите за детските градини в Испания са много различни. Те варират от 133 евро до 460 евро на месец. Зависят от храненето, продължителността на престоя на детето и доходите на родителите. Определят се от правителствата Последни

Leave a Reply