Смекчиха присъдата за данъчни измами на наследницата на модна къща „Нина Ричи“

Арлет Ричи, внучката на Нина Ричи е осъдена за укриване на капитали в Швейцария повече от 20 години.

Апелативният съд в Париж заменени присъдата на наследницата на една от най-старите модни и парфюмерийни производители на Франция-Нина Ричи, съобщава Agence France-Presse.

Арлет е обвинена от френските данъчни власти в укриването на над 17 милиона евро в Швейцария в продължение на 20 години. Съдът на първа инстанция осъди 76 годишната жена на една година затвор и един милион евро глоба.

Парижският съд, обаче, смекчи присъдата, заменяйки 1-та година затвор с условна присъда със срок 3 години. Решението на съда за конфискация на двата имота, обаче, остава в сила.

Арлет е внучка на Нина Ричи, френската модна дизайнерка родом от Италия. През 1932 година в Париж тя отваря модна къща със свойто име и си спечелва слава и известност не само с дрехите, но и с парфюмите, които произвежда.

Съдебният процес срещу Ричи е резултат от изтичане на информация за недекларирани сметки в швейцарския клон на британската банка HSBC. Данните за това изнесе бившия служител на клона на банката Женева Hervé Fal’chani, който връчи на Франция информация и за още няколко хиляди клиента, които също са укривали капитал там. Изнесената информация по-късно е предаденана на Съединените щати, Испания, Италия, Гърция и други страни от ЕС и предизвика редица разследвания.

Какво е крил сър Антъни Хопкинс 50 години от публиката си? (видео)

Швейцария се сбогува с банковата тайна

Be the first to comment

Вашият коментар