Хаос в цяла Европа: отменени полети, затворени училища, задръствания и катастрофи

Хаос в цяла Европа: отменени полети, затворени училища, задръствания и катастрофи. Силният снеговалеж предизвика проблеми във въздушното движение в Холандия. Летището в Айнховен е затворено, училищата също. Националният метеорологичен център издаде най-високия код – червен, за лошо време. Летище „Шипол“ край Амстердам отмени 430 полета до ранния следобед. Това е около една трета от дневния трафик на аерогарата, която е една от петте най-натоварени в Европа.

Обилен снеговалеж стана причина за срив на транспортните връзки в Белгия. В много райони автомобилното движение и градският транспорт са напълно парализирани, а влаковете се движат със закъснение. Тази сутрин снежната покривка в Белгия е била между 5 и 10 см. Към 10 ч. по по белгийските пътища са се образували задръствания с дължина до 1,2 км – рекорд за годината. Полицията съобщава за многобройни катастрофи. Летище „Завентм“ в Брюксел беше затворено. Снежната буря в Белгия през почивните дни предизвика прекъсване на електропроводи в южната част на страната. През нощта и тази сутрин снеговалежът продължава в цяла Белгия.

Днес всички общински училища в град Бирмингам останаха затворени заради падналия сняг. Повече от 200 хиляди деца останаха по домовете си във втория по големина град на Великобритания, след като общината обяви днешния ден за неучебен.

В Германия снегът предизвика много катастрофи и задръствания, както и закъснения на влакове. Над 300 полета бяха отменени на летището във Франкфурт и над 100 българи не успяха да излетят за София.

Десетки хиляди останаха без ток във Франция.

Снежна буря предизвика транспортен хаос и в Италия. Заради снега бяха затворени училища в Лигурия, Пиемонт и Тоскана. Заради силните ветрове беше спряно движението на ферибота до Неапол.

Силни ветрове и поройни дъждове застигнаха Португалия и Испания. В много части на Испания е въведен червен код за лошо време. Бяха отменени над 50 полета от различни летища в страната.

Отменени полети, затворени училища и магистрали предизвика падналият сняг във Великобритания

Мощната буря Ана наближава Испания

Be the first to comment

Вашият коментар