Най-малко 540 фирми са напуснали Каталуния от деня на референдума 1 октомври

От деня на референдума 1 октомври най-малко 540 фирми са напуснали Каталуния и са преместили своите централи в различни точки на Испания. Според официалния регистър само в дните между 9 и 11 октомври напусналите фирми са 524.
По всяка вероятност броят им е по-голям, тъй като представителните данни са за регионите Барселона, Жирона и Тарагона. Липсва статистиката за Леида.

В периода от 2-13 октомври общо 22 фирми са си преместили централите в Каталуния. Една от тях е валенсианско издателство на учебници.

Най-много фирми са напуснали Каталуния на 9 октомври- 212 броя. Това е денят точно преди заседанието на каталунския парламент, по време на което се очакваше да бъде подписана декларацията за независимостта на областта и обяваването ѝ за самостоятелна република.

На 10 октомври са регистрирани други 177 премествания, а на 11 октомври- 135, като за последния ден данните са само за Барселона и Жирона.

Още по-лошото за автономната област е, че напускащите фирми са големи корпорации, които фактурират стотици милиони евро, като: Planeta, Gas Natural, CaixaBank, Sabadell, Abertis, Catalana Occidente, Cellnex, Applus, eDreams Odigeo, Bimbo o Torraspapel и др. Наблюдавайки ситуацията специалистите твърдят, че тези фирми едва ли някога ще се върнат и за това ги слагат в графата на окончателно загубените за Каталуния.

Испания: банка Sabadell реши да напусне Каталуния

И най-голямата банка на Каталуния CaixaBank напуска областта и се мести във Валенсия

регистрация на автомобил
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Необходими документи и процедури при окончателно завръщане в България

21/07/2017 WORLD BG

Необходими документи и процедури при окончателно завръщане в България. В тази статия ще се изложат необходимите документи и някои важни процедури при окончателно завръщане в България. При приключване на трудовата дейност и окончателно напускане на Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания е отново на първо място в света по брой на екологично чисти плажове

08/05/2018 WORLD BG

Испания е отново на първо място в света по брой на екологично чисти плажове и места да спорт и отдих, където се полагат специални усилия за опазването на околната среда и безопасността на летуващите. През Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мадрид и Париж забраняват движението на дизелови автомобили

02/12/2016 WORLD BG

Мадрид и Париж забраняват движението на дизелови автомобили. Превозните средства с дизелови двигатели ще изчезнат от Мадрид и Париж до 2025 г., пише вестник „20 минутос“. Тази мярка е част от безпрецедентното споразумение с местните Последни

Be the first to comment

Вашият коментар