9-годишният Георги Ангелов стана шампион с фланелката на ФК „Барселона”

Георги Ангелов е четвъртият от ляво на дясно.

9-годишният Георги Ангелов от София е бивш футболист на ФК „Славия”, от 5 месеца е част от школата на „Барселона“. Той бе харесан измежду 1 200 деца по време на лагера Кампус Барселона, който се проведе през лятото на 2016 г.

Георги спечели с отбора първата си шампионска купа с испанския гранд на турнира „Лас Америкас“, проведен в Пунта Кана, Доминиканската република и организиран от местния клон на школата на „Барселона“. В него участваха 350 деца от 28 отобра от Доминиканската република (Санто Доминго и Каса де Кампо), Бразилия (Рио де Жанейро), Япония ( Фукуока и Катсушика), САЩ (Шарлот), Пуерто Рико, Еквадор и Барселона.

Сборният състав бе от деца, избрани от треньорите измежду 12-те отбора на школата за тази възраст. От осемте момчета в тима, испанци бяха само трима. Другите играчи бяха от Люксембург, Бразилия, Литва, Норвегия и Георги от България.

Георги Ангелов успя да вкара общо 14 гола и направи 8 голови подавания в 7 мача от позицията халф във формат 7 – трима са в защита, двама халфове и един нападател. Отборите срещу които игра Барселона са: две контроли срещу първия отбор на Япония (3 гола на Георги) и САЩ (4 гола на нашето момче).

В същинската част от турнира бяха официалните мачове – срещу Доминиканската република (3), Колумбия (2), Япония – втори отбор (2), Доминиканска република – втори отбор на полуфинал и Япония – втори отбор на финал. В тях българското момче не вкара голове заради травма, получена в полуфинала.

9 годишно българче започва да тренира в школата на ФК „Барселона”

Трима българи
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Задържани са седем българина в Испания- шест мъже и една жена

10/11/2016 WORLD BG

Испанската полиция е задържала седем българина- шест мъже и една жена. В няколко испански провинции Гражданската гвардия е арестувала седем български гражданина в подозрение за извършени престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална Последни

ЛЮБОПИТНО

Остров Гуам- мишената на Северна Корея

14/08/2017 WORLD BG

През последните дни остров Гуам привлече вниманието на целия свят благодарение на заплахите на Северна Корея за военна намеса. Островът е най-големият от Марианските острови, намиращи се в западната част на Тихия океан. Неговата площ Последни

Leave a Reply