9 човека са ранени след инцидент в лунапарк в Испания

9 човека са ранени при инцидент, станал снощи около 20:00 часа в лунапарк в град Сегорбе (Кастейон), област Валенсия. Причината за станалото е прекъсване на електрозахранването на увеселително съоръжение във формата на октопод заради повреда в генераторите. В следствие на аварията най-високото от пипалата на октопода е паднало на земята, съобщава испанската телевизия Antena 3 днес.

В следствие на падането на пипалото са ранени 9 човека, като повечето от тях са паднали върху платформата на съоръжението по гръб. На помощ на пострадалите са се притекли първо зрителите, които са се намирали наоколо и малко след това е пристигнала и местната полиция. Пострадалите са закарани в „Бърза помощ” на болницата Hospital Complementario de Segorbe с лични превозни средства, с автомобилите на полицията, както и с пристигналата линейка, която се е намирала наблизо. Лекарските прегледи са установили леки наранявания, никой от пострадалите не се е нуждаел от болнично лечение и затова на всички им е било разрешено да се прибрат по домовете си.

Още снощи местната полиция в град Сегорбе е запечатала авариралата атракция. Днес се очаква техници от общината да направят ревизия на съоръжението, за да установят причините за инцидента.

Откриха Ferrari Land в Испания с малък инцидент (видео)

Be the first to comment

Вашият коментар