Bulsatcom спря да излъчва испанското футболно първенство

Bulsatcom спря да излъчва испанското футболно първенство без предварително да предупреди клиентите си, което предизвика бурно недоволство сред българите, най-вече в Испания. Много от нашите сънародници са предплатили за телевизията за една година напред именно, за да могат да гледат двубоите на едно от най-добрите футболни първенства в света.

Феновете на испанския футбол пропуснаха първите мачове на Барселона и Реал Мадрид, тъй като 3-годишния договор за излъчване на испанското първенство от най-популярния телевизионен оператор за българска телевизия сред българите в чужбина Bulsatcom изтече.

За момента яснота по въпроса няма. Знае се само, че три български оператора имат интерес да излъчват испанското футболно първенство La Liga. Това са: Bulsatcom, Max Sport на мобилния оператор А1 и Vivacom. Високата цена за придобиване на правата за излъчване, обаче, вероятно ще накара два или и трите оператора да сключат сделка за комбинирано излъчване на двубоите. Това означава, че всяка седмица мачовете ще се излъчват от различен оператор.

За момента едно е сигурно: докато текат преговорите и операторите обмислят различни варианти, българските фенове на испанския футбол ще пропуснат първите кръгове на Ла Лига.

Първият частен български сателит BulgariaSat-1 вече е в Космоса (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар