FIFA заплаши Испания с изхвърляне от Световното първенство по футбол в Русия’ 2018

Световната футболна федерация FIFA е изпратила писмо до Испанската футболна федерация, чрез което се уведомява, че вероятно Испания няма да бъде допусната до участие в Световното първенство по футбол в Русия през 2018 година, пише днес вестник АВС. Като причина е изтъкната оказването на натиск от страна на испанското правителство върху дейността на управителния орган на испанския футбол и намеса в работата му. А най-важното изискване на FIFA е националните федерации да са напълно независими във взимането на решения.

Испанското правителство, подкрепено от решение на Върховния административен съд, изискват от футболната федерация да проведе предсрочни изборите за президент заради започналата операция Soule- съдебно разследване за курупция в спортните среди. Настоящият президент (по заместване) Хуан Луис Ларета веднага е уведомил Световната федерация по футбол за ситуацията и реакцията е изпратеното писмо. Притесненията на сегашното ръководство на испанският футбол относно провеждането на предсрочни избори са породени от вероятността нито Ангел Мария Вияр (който все още е президент, но временно е отстранен от длъжност заради подозрение в корупция), нито Ларета да бъдат преизбрани.

По повод заплахата, отправена към националния отбор на Испания, премиерът Марияно Рахой заяви:

„Изключвам такъв сценарий. Испания не само ще участва на световното пъренство в Русия, но ще го и спечели. Министърът на външните работи не е получавал уведомително писмо от FIFA, а молба за среща, на която да се изясни ситуацията.”

Арестуваха президента на Испанската футболна федерация

Групите и програмата на Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г.

Be the first to comment

Вашият коментар