Акцентите от коледната реч на испанския крал Фелипе VI

коледната реч

Акцентите от коледната реч на испанския крал Фелипе VI, произнесена снощи, в навечерието на коледните и новогодишните празници.

Крал Фелипе VI започна речта си с пандемията: „2020 г. беше много тежка и трудна година. Вирусът навлезе в ежедневието ни, променяйки начина ни на живот и парализирайки икономиката ни“. Малко след това последва оптимизъм, за да повярваме, че 2021 г. ще бъде по-добра: „Имаме причини за това. През последните десетилетия бяхме изправяни пред сериозни трудности, но винаги сме ги преодолявали. И тази ситуация, която преживяваме в момента, няма да се различава от останалите; защото нито вирусът, нито икономическата криза ще ни огънат „.

В речта си на Бъдни вечер Фелипе VI отново подчерта ролята на Конституцията като „гарант“ на демокрацията на фона на „несигурността“ заради пандемията, а „етичните принципи са над всичко, дори над личните или семейните връзки“, намеквайки за проблемите, свързани с баща му.

Високата оценка на краля бе за хората и държавата, а не за властите и политиците. „Имаме силно общество, а също и солидна държава“, каза той. „Усетили сме пулса на нашето общество, което въпреки всичко е държало Испания на крака“, добави той. На фона на конфронтацията между политици, кралят подчерта, че „народът е бил по-обединен от всякога в борбата и справянето с настоящата ситуация“.

Като крал аз ще бъда с всички, не само защото това е мой дълг и убеждение, но и защото това е моя ангажимент към вас и към Испания.

Принцеса Леонор- бъдещата кралица на Испания (видео)

Ежедневието на испанското кралско семейство (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply