Българин е подал сигнала за поставената бомба в небостъргача в Мадрид

Българин е подал фалшивия сигнал за поставената бомба в небостъргача в Мадрид вчера, съобщава El Español, позовавайки се на информация от Националната полиция.

Полицията в Испания издирва български гражданин, който вчера, 16.04.2019 г. се е обадил в посолството на Австралия в Мадрид и е заявил, че в Torre Espacio, един от четирите небостъргача на испанската столица, в който на 24 етаж се намира и горепосоченото дипломатическо представителство, е поставена бомба.

Вчера в 12:00 часа, след полученото обаждане за поставено взривно устройство в 56 етажната административна сграда е задействан плана за евакуация и всичките около 2000 служители са изведени на безопасно място. Заради сигнала към Torre Espacio са били изпратени екипи на пожарната и полицията, линейки на „Бърза помощ”. Движението на автомобили в района на Paseo de la Castellana Nº 259 е било спряно.

След направения оглед се е оказало, че бомба няма. От полицията са уточнили, че издирваният българин има криминално минало в Испания.

Освен посолството на Австралия, в Torre Espacio се намират дипломатическите представителства и на Великобритания, Канада и Холандия.

Задържаха 59-годишен българин заради блудство със 71-годишна испанка

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply