Испанска легенда иска да обяви българския ансамбъл за част от Световното наследство

Испанска легенда иска да обяви българския ансамбъл за част от Световното наследство. Като цяло отборът на България по художествена гимнастика се радва на изключително внимание и радушно посрещане в Испания, където нашите момичета вече са любимки на публиката.

На проведеното от 4 до 6 май 2019 г. 35 издание на World Challenge Cup (Световна Чалъндж купа) в испанския град Гуадалахара тази година участваха над 300 гимнастички от 30 страни. Публиката засвидетелства любовта си към българския ансамбъл, посрещайки ги на килима с почти същите бурни аплодисменти, като представителките на домакините.

Нашите момичета спечелиха:

  • първо място в смесеното съчетание с бухалки и обръчи, което беше неимоверно трудно за изпълнение.,
  • второ място в многобоя,
  • трето място в съчетанието с пет топки

Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова са наричани „Queens“ /“Кралици“/ от почитателите на художествената гимнастика в Испания.

Като потвърждение на това, популярната бивша испанска гимнастичка Алмудена Сид, която е единствената, участвала на четири Олимпийски игри /Атланта`1996, Сидни`2000, Атина`2004 и Пекин`2008/, изригна в Туитър по адрес на българския ансамбъл:

„Българският ансамбъл по художествена гимнастика трябва да бъде обявен за част от Световното наследство. Жестоки са!“

Хванаха футболиста на ФК „Барселона” Жерард Пике да шофира със 190 км/ч

Арестуваха испански футболист за нелегален трафик на имигрант, обличайки го с анцуг на отбора

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар