В Испания започват да предлагат жилища-капсули за 200 €/месец

жилища-капсули

По подобие на Япония сега и в Испания започват да предлагат жилища-капсули за 200 €/месец.

Пилотният проект ще стартира първо в Барселона. За осъществяването му фирма Haibu 4.0 е приспособила различни сгради и сега в тях има общи зони и индивидуални жилища-капсули с размери 3Х1,20 м. или 3,6 кв. м. Новият вид домове ще бъдат предназначени за хора на възраст между 25 и 45 години, които имат чисто съдебно минало, нямат домашни любимци и доходите им са над 450 евро месечно. В наема са включени всички видове разходи за: ток, вода, Wi-Fi, климатик, поддръжка на капсулата, почистване на общите зони и охрана.

В правилника за вътрешния ред на новите жилища-лапсули е заложено, че наемателите не трябва да безпокоят съседите си когато провеждат телефонни разговори. В общността не могат да се внасят забранени от закона вещества, експлозивни елементи или лесно запалими материали. Капсулите не могат да се преотстъпват на други хора, дори те да са роднини или приятели. Забранява се на наемателите да обсъждат публично живота в общността, както и да отправят критики чрез социалните мрежи.

До момента фирмата Haibu 4.0 е получила над 700 молби за достъп до повече информация. Първите 14 наемателя ще могат да се настанят в своите жилища-капсули още в края на този месец, ако всички документи станат готови, а като цяло, все още има 38 свободни места.

За момента този вид жилища се предлагат само в Барселона, но в скоро време фирмата ще разшири дейността си и в други големи градове на Испания.

Ипотечен кредит за жилище в страните, членки на Европейския съюз

Еднократна помощ за покупка на жилище в Испания

Държавни и автономни помощи за наем на жилище в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар