В Испания се надигат протести срещу правителството, въпреки извънредното положение (видео)

протести

В Испания се надигат протести срещу правителството, въпреки извънредното положение, съобщава вестник АВС. Началото е било поставено миналата неделя в мадридския Barrio de Salamanca, но вече се разпространява и в други квартали като Aravaca и Pinar de Chamartin.

Снощи, за четвърти пореден ден, след ежедневните аплодисменти за медицинските работници в 20:00 часа, няколкостотин жители на Nunes Balboa са излезли по улиците, неспазвайки наложените от правителството правила за социална дистанция. Въпреки забраната за демонстрации и протести по време на извънредното положение, хората са изразили негодуванието си към мерките и принудителната карантина, която правителството на Педро Санчес въведе по време на пандемията. На фона на ударите с кухненски прибори (лъжици, тенджери и тигани) мнозинството е скандирало: „Правителството е убиец”, „Свобода” и „Да живее Испания”.

За разлика от първия ден на протестите, когато полицията е разгонила насъбралото се мнозинство и е наложила глоби на част от присъстващите, снощи органите на реда са следвали мирно шествието. Испанците не за първи път изказват негодуванието си срещу правителството на Педро Санчес и мерките за борба със заразата Covid- 19.

В Испания организират протест срещу мерките на правителството за борба с Covid-19

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply