Забраненият остров

Забраненият остров се казва Ilha da Queimada Grande и от далече е много привлекателен. Той е от тези екзотични острови, за които много хора си мечтаят: да се излежават безгрижно на плажа и да забравят проблемите. В реалният живот, обче, много от тези острови крият неизвестни опасности.

Ilha da Queimada Grande е малък остров, намиращ се на 32 км. от крайбрежието на Бразилия. От далече изглежда привлекателен и спокоен- чудесно място за катерене или почивка на плажа. Но този остров има и друго име, и когато го чуеш ще разбереш защо с години тук не са идвали туристи.

Другото име на Ilha da Queimada Grande е Островът на змиите. Островът е известен с най-голямата концентрация на змии. Изчислено е, че на всеки квадратен метър има поне по една змия. По- голямата част от тях са силно отровни видове. Предполага се, че на острова живеят над 4 000 екземпляра.

Бразилското правителство е абсолютно забранило достъпа до острова. Изключение правят учените, които разполагат с разрешително за провеждане на различни изследвания и експерименти.

Интересното е, че в България също има Змийски остров. Официалното му име е Свети Тома и е част от резервата Ропотамо, Приморско. Името му идва от множеството змии, които живеят във водата около него. Те се хранят основно с риба.

Островът, който 6 месеца принадлежи на Испания и 6 месеца- на Франция

„La playa del amor” или „Плаж на любовта” (видео)

Най-големият басейн в света (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply