Зетят на испанския крал влезе в затвора

присъдата

Днес, сутринта, зетят на испанския крал влезе доброволно в затвора Brieva (Ávila). Който сам си го е избрал.

След провеждането на задължителния, при влизане в затвора, психотест, кралският зет ще бъде прехвърлен отделение, където са затворниците с добро поведение без значение от типа и продължителността на присъдата им.

След два месеца вероятно Удангарин ще бъде прехвърлен в отделение от втора степен. Тук затворниците имат право на свиждане през почивните дни в края на седмицата. Очаква се да бъде направено изключение и полагаемите срещи по 1,5 часа между Удангарин и семейството му, да бъдат провеждани през седмицата, за да се избегне срещата им с роднините на другите затворници.

След като Удангарин излежи ¼ от присъдата си, т.е. след 17 месеца, има право да поиска да му бъде сменен режима, за да ползва отпуски:

– Ако е в отделение от втора степен ще има право общо на 48 дни отпуска, които да са разпределени на равни части през годината, а не наведнъж.

– ако е в отделение от трета степен ще има право на общо 36 дни.

Съдружникът на Иняки Удангарин, Диего Торрес, влиза в затвора Brians 2, в Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), за да изтърпи присъдата от 5 години и 8 месеца. Третият осъден в случая Nóos, Хайме Мата, влезе миналата седмица в затвора в Aranjuez.

Миналата седмица Върховният съд на Испания потвърди присъдата на кралския зет. Иняки Удангарин ще трябва да лежи в затвора 5 години и 10 месеца, 5 месеца по-малко от присъдените му от Областния съд на Палма де Майорка през месец февруари 2017 г. Върховният съд потвърди и решението, според което сестрата на крал Фелипе VI, инфанта Кристина, се е облагодетелствала от престъпленията на мъжа си, за което ще трябва да плати глоба.

Върховният съд на Испания потвърди присъдата на зетя на краля

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар