Зетят на испанския крал влезе в затвора

присъдата

Днес, сутринта, зетят на испанския крал влезе доброволно в затвора Brieva (Ávila). Който сам си го е избрал.

След провеждането на задължителния, при влизане в затвора, психотест, кралският зет ще бъде прехвърлен отделение, където са затворниците с добро поведение без значение от типа и продължителността на присъдата им.

След два месеца вероятно Удангарин ще бъде прехвърлен в отделение от втора степен. Тук затворниците имат право на свиждане през почивните дни в края на седмицата. Очаква се да бъде направено изключение и полагаемите срещи по 1,5 часа между Удангарин и семейството му, да бъдат провеждани през седмицата, за да се избегне срещата им с роднините на другите затворници.

След като Удангарин излежи ¼ от присъдата си, т.е. след 17 месеца, има право да поиска да му бъде сменен режима, за да ползва отпуски:

– Ако е в отделение от втора степен ще има право общо на 48 дни отпуска, които да са разпределени на равни части през годината, а не наведнъж.

– ако е в отделение от трета степен ще има право на общо 36 дни.

Съдружникът на Иняки Удангарин, Диего Торрес, влиза в затвора Brians 2, в Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), за да изтърпи присъдата от 5 години и 8 месеца. Третият осъден в случая Nóos, Хайме Мата, влезе миналата седмица в затвора в Aranjuez.

Миналата седмица Върховният съд на Испания потвърди присъдата на кралския зет. Иняки Удангарин ще трябва да лежи в затвора 5 години и 10 месеца, 5 месеца по-малко от присъдените му от Областния съд на Палма де Майорка през месец февруари 2017 г. Върховният съд потвърди и решението, според което сестрата на крал Фелипе VI, инфанта Кристина, се е облагодетелствала от престъпленията на мъжа си, за което ще трябва да плати глоба.

Върховният съд на Испания потвърди присъдата на зетя на краля

Digiprove sealThis content has been Digiproved
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Акценти от коледната реч на испанския крал Фелипе VI

25/12/2017 WORLD BG

Както всяка година, снощи испанският крал Фелипе VI произнесе коледната реч, с която пожелава весели празници на всички граждани. Таз годишното кралско обръщение, обаче, се очакваше с нетърпение, тъй като беше записано веднага след като Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанецът харчи в баровете средно по 2000 евро на година

21/06/2018 WORLD BG

Испанецът харчи в баровете средно по 2000 евро на година. Тези данни не са никак учудващи предвид манталитета му ненаситността му към фиестите и социалните контакти. Логично- страната е на първо място в света по Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания

20/05/2018 WORLD BG

Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания по време на операция Rocío. Това са българските граждани Методи Борисов Младенов и Роза Терзиева (на снимката), които са се били самонастанили, заедно с трите си Последни

Be the first to comment

Вашият коментар