Испания: намерена на местопрестъплението глоба за нарушение на карантината, издаде крадец

полиция

Намерена на местопрестъплението глоба за нарушение на карантината, издаде крадец, пише 20 Minutos. 43- годишният мъж е задържан в Елче (Аликанте) като предполагаем извършител на грабеж, след като полицията е намерила фиш за санкция за неспазване на мерките, наложени от Кралския указ през месец март заради кризата с Covid- 19.

В деня на обира съседи чули силно чукане в съседната къща и уведомили собствениците. Идвайки те установили, че липсват няколко велосипеда, две конзоли за видеоигри, голям брой инструменти, преносим басейн и домакински уреди на обща стойност над 3 000 евро.

След подаден сигнал полицията пристигнала на местопрестъплението и при огледа, в една от стаите е била намерена глоба, която в последствие се доказва, че е била изпусната по време на грабежа. Продължилото разследване установило, че предполагаемият извършител има криминално минало и е бил забелязан в същия ден в района.

След като полицията идентифицирала лицето, го открила на улица в близост до дома му. Извършителят е арестуван и предаден на съдебните власти.

Открадната лична карта и 20 престъпления на гърба на собственика ѝ

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply