Влизането в Испания вече става само след отрицателен PCR- тест

летища

Задължителният PCR- тест с отрицателен резултат ще се изисква от тази нощ в 00:00 часа от пътниците, идващи в Испания от 65 държави с висок риск на заразяване и влизащи в страната по въздух и вода. Изискването не засяга пътниците, преминаващи през сухопътните граници на страната.

Тестът трябва да е направен до 72 часа преди влизане в страната. Резултатът от теста трябва да се носи на хартиен носител или в електронен формат и да е преведен на испански или на английски.

За пътуващите, които не представят отрицателен PCR-тест, глобата ще бъде до 6000€. Освен това на нарушителите ще им бъде правен бърз тест за откриване на коронавирус като мярка за гарантиране на безопасната мобилност.

Страните от Европа, за които ще се зисква отрицателен PCR-тест можете да намерите ТУК.

Освен тях мярката ще се налага и на пътниците, пристигащи от Албания, Андора, Аржентина, Армения, Аруба, Бахрейн, Босня и Херцеговина, Кабо Верде, Колумбия, Коста Рика, ОАЕ, САЩ, Русия, Грузия, Гибралтар, Йордания, Кувейт, Ливан, Либия, Северна Македония, Молдова, Монако, Мароко, Черна гора, Палестина, Панама и др.

Ваксината срещу коронавирус в Испания ще бъде безплатна

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply