Испания: дъжд, застудяване и първи снеговалежи

температурите в Испания

Дъжд, застудяване и първи снеговалежи очакват Испания през следващите дни. Нахлуването на студен полярен въздух от запад ще започне да снижава температурите още от утре.

Според прогнозата на испанската Държавна метеорологична агенция AEMET на територията на Иберийския полуостров ще премине студен фронт, идващ от Британските острови, който ще снижи температурите в цялата страна. След него се очаква буря от Централна Европа. Силните превалявания, предимно по средиземноморското крайбрежие, Балеарските острови и Северна Испания вероятно ще продължат до довечера. От утре се очаква да започне застудяването, като на много места максималните температури ще достигат едва 5ºC. Очакват се и първите снеговалежи в по- ниските части (800 м.) на Северна Испания. Друг атмосферен фронт ще е причина за дъждовното време на Канарските острови

В четвъртък се очаква студеният атмосферен фронт да се изтегли на изток. Тогава от север ще навлезе бурята и ще задържи ниските температури поне до края на идващата седмица.

Испанските метеоролози очакват средните температури в страната до края на януари 2022 г. да бъдат по- високи от нормалните, най- вече по средиземноморското крайбрежие, но все още е рано за прогнозите за валежите.

Какво представляват ураганите и как се образуват?

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply