Испания: отнеха дете от родителите, защото са го отглеждали по странен метод

Снимката е тематична

Властите в област Андалусия отнеха дете от родителите му заради влошено здравословно състояние, породено от неправилно хранене и липса на редовни медицински прегледи, съобщава вестник „El Español“. Семейството е живяло в Болония- малко селце в близост до град Тарифа (Кадис). 36 годишната майка, която е преподавател и журналист, и 43 годишният баща, който е сервитьор, категорично отхвърлят обвиненията. Те твърдят, че са отглеждали детето си по специален метод, според който то трябва да бъде в постоянен контакт с майката и в близост до гърдите ѝ. По този начин то само определя кога да яде и какво количество кърма да поема.

На 15 ноември 2017 г. детето е вдигнало 38,8 градуса телесна температура и родителите му са били принудени да го заведат на доктор. Прегледалият го лекар в болницата в град Тарифа (Кадис) е написал в медицинската му история, че освен температурата, малкият пациент е бил много блед, недохранен, по тялото му е имало много малко натрупана мускулна маса и сериозни признаци на обезводняване III степен. След поставянето на тази диагноза детето веднага е било настанено в болница.

В последствие се оказва, че детето е родено в домашни условия, никога не е преглеждано от педиатър и няма поставени съответните ваксини. Лекарите се съмняват, че малкият пациент е развил енцефалопатия поради липсата на витамин В12 в гестационния и след родилния периоди в следствие на вегетарианския начин на хранене на майката (вероятно и на бащата). От раждането си до момента на влизане в болницата детето е било хранено предимно с майчина кърма.

Въз основа на диагнозата, поставена от различните медицински специалисти, на 3 януари властите в Андалусия отнеха детето от родителите му.

Издаване на български акт за раждане на дете, родено в чужбина

4 год. затвор за българин, извел детето си от Испания без съгласието на майката

Испания е най-добрата страна в света за раждане на дете

Be the first to comment

Leave a Reply