Испания ще отвори напълно границите си от 1 юли

въздушните граници

Испания ще отвори напълно границите си от 1 юли, съобщи премиерът на Испания Педро Санчес на официалната седмична пресконференция, проведена вчера в двореца La Moncloa

В речта си вчера министър- председателят се обърна към чуждестранните туристи, които са важна част от бюджета на държавата, с:

„Испания ви очаква, с всички гаранции… Туризмът в Испания ще бъде сигурен и устойчив. На всеки, който посети страната ще му се гарантират безопасни условия. Ще гарантираме, че туристите няма да поемат никакви рискове и няма да застрашат нас.“

„Туризмът е необходим на Испания, защото създава работни места и се явява ключово звено в испанската икономика” отбеляза премиерът и напомни, че страната приема около 80 млн. чуждестранни туристи всяка година.

Предложението  на правителството ще трябва да бъде гласувано в Парламента. Според последното решение на испанските депутати границите на страната ще останат затворени до 15 юни.

Испания възстанови контрола на сухопътните си граници с Франция и Португалия на 17 март, а на въздушните и морските – на 23 март като част от мерките за ограничаване на разпространението на епидемията от Covid- 19 и с цел защита на здравето и безопасността на гражданите.

За испанците туристическия сезон ще започне през юни, когато областите започнат да навлизат във фазите на деескалация на карантината, които позволяват пътуванията на дълги разстояния.

Най- популярната дестинация за селски туризъм в Испания (видео)

Be the first to comment

Leave a Reply