Испания ще премине през 4 фази докато си върне нормалния начин на живот

Испанското парвителство

Испания ще премине през 4 фази докато си върне нормалния начин на живот. Те съставляват общ план за сваляне на карантината, представен вчера от премиера. Педро Санчес потвърди, че ще поиска от Парламента ново продължение на извънредното положение до 24 май и предупреди, че то няма да е последното.

Фазите на плана за сваляне на карантината:

Фаза 0 (Cero): Тече в момента. Децата могат да излизат на разходка. Възрастните- да спортуват по отделно. Отваряне на някои барове и ресторанти където обслужването ще става след предварително записан час и ще се предлага само храна за в къщи. Тази фаза няма да се прилага на Канарските острови ( Ла Грасиоса, Ел Йеро и Ла Гомера), както и на Форментера от Балеарските острови, защото те влизат направо във фаза 1. Професионалните спортисти ще могат да започнат индивидуални тренировки.

Фаза 1 (Inicial): Започва в цялата страна на 11 май. Разширяване позволените дейности на малкия бизнес, но това не важи за големите търговски центрове. Ресторантите ще отворят само терасите (влизането вътре ще е забранено), а клиентите ще могат да заемат само 1/3 от капацитета им. Ще започнат работа хотелите, хосталите и къщите за гости, но без да се използват общите им части. За хората над 65 г. ще се въведе „специален график” за използването на различни услуги, тъй като това е най- уязвимата група за коронавирус. Спортните центрове също ще започнат работа, но при стриктно спазване на физическата дистанция и хигиенните мерки, и при възможност наблягане на индивидуалните тренировки.

Фаза 2 (Intermedia): Започва на 25 май. Отворят за клиенти вътрешните помещения на баровете и ресторантите, а броя на посетителите ще трябва да бъде до 1/3 от капацитета на заведението. Трябва да се спазват всички мерки за дистанция, ходенето до бара ще е забранено и обслужването ще бъде само на масата. По време на тази фаза ще отворят врати кината, театрите, музеите и ще може да се провеждат културни събития, на които броя на присъстващите не трябва да надхвърля 33% от капацитета на помещението, ако е на закрито, и максимум 400 човека, ако е на открито. Ще може да се ходи на лов и риболов.

Фаза 3 (Avanzada): Започва на 8 юни. Заведенията ще могат да приемат клиенти до 50% от капацитета им като се спазва физическа дистанция от минимум 2 метра. Облекчават се ограниченията на ресторантите и заведенията. Вдигане на забраната за ходене на плаж. Ще може да се пътува и извън провинцията по местоживеене.

През фазите от 1 до 3 хората няма да могат да пътуват извън провинцията, в която е постоянното им местожителство. До 3- та фаза включително използването на маски за лице в обществения транспорт ще е препоръчително. Учебната година ще започне през месец септември.

Извънредното положение в Испания ще продължи до края на месец май

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply